Karierne poti naših diplomantk in diplomantov: Lea Sterle

LEA STERLE, DIPLOMANTKA ŽIVILSTVA IN PREHRANE

Diplomanti BIC Ljubljana po zaključku študija postanejo inženirji živilstva in prehrane ali pa organizatorji poslovanja v gostinstvu in turizmu. Zaposlijo se v živilsko-prehranskih in gostinskih podjetjih, v trgovskih centrih, v farmacevtski industriji, v gostinskih in turističnih podjetjih, v restavracijah, hotelih in turističnih agencijah. Naše diplomante smo povprašali o njihovih kariernih poteh.

Tokrat predstavljamo karierno pot in intervju z Leo Sterle, diplomantko v programu živilstvo in prehrana na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, ki je zaposlena na BIC Ljubljana, kjer je v času študija opravljala praktično izobraževanje, diplomsko delo in na ta način pridobila dovolj znanja za zaposlitev.

KJE STE TRENUTNO ZAPOSLENI?

Zaposlena sem na BIC Ljubljana, v slaščičarski delavnici. Moje delo zajema razvoj in pripravo inovativnih in kreativnih izdelkov, izdelavo tort za prodajo in po naročilu strank, prevzem naročil, izdelavo raznovrstnih slaščic (macroni, kozarčne sladice, cake popsi, porcijske sladice ...).

KAKŠNA JE TEMA VAŠEGA DIPLOMSKEGA DELA/S KATERIM PODROČJEM STE SE V DIPLOMSKEM DELU UKVARJALI?

Slaščičarstvo, rokovanje s čokolado. Temo sem izbrala, ker je to moj primarni poklic in me delo v slaščičarni veseli. Pri rezultatih me je najbolj presenetila dobra senzorična ocena praline s temno čokolado in polnilom karamele in pancete. Torej kombinacija tako različnih okusov (slano - sladko – grenko), ki je navdušila veliko degustatorjev.

KJE MENITE, DA BOSTE ALI STE UPORABILI ZNANJE, KI STE GA PRIDOBILI PRI PISANJU DIPLOME?

Menim da mi znanje, ki sem ga pridobila pri diplomskem delu pride prav pri mojem delu, saj na BIC Ljubljana razvijamo nove izdelke iz raznovrstnih čokolad.

KATERA POSEBNA ZNANJA STE PO VAŠEM MNENJU PRIDOBILI NA BIC LJUBLJANA IN KAKO SO VAM POMAGALA PRI DELU NA TRENUTNEM DELOVNEM MESTU?

Že pred višješolsko izobrazbo sem hodila na BIC Ljubljana. To pomeni, da sem tako maturitetno kot diplomsko nalogo delala na BIC Ljubljana. Obe temi sta mi dali nova znanja in veščine in sedaj jih kot noviteto razvijam v slaščičarski delavnici na BIC Ljubljana.

KAJ VAM JE BILO NAJBOLJ VŠEČ MED ŠTUDIJEM NA BIC LJUBLJANA?

Najbolj mi je bila všeč možnost študentskega sodelovanja med programoma Živilstvo in prehrana ter Gostinstvo in turizem. Kot živilka sem se lahko udeležila raznovrstnih tekmovanj, tečajev in sodelovanj s študenti programa Gostinstvo in turizem in tako širila slaščičarsko znanje. Všeč mi je tudi možnost opravljanja praktičnega izobraževanja v tujini. Leta 2016 sem bila v Belgiji v čokoladnici in tam pridobila veliko znanja, tudi idejo za temo diplomskega dela. Tudi praktične vaje v laboratorijih potekajo korektno in se naučiš veliko uporabnih veščin.

ZAKAJ BI BODOČIM ŠTUDENTOM SVETOVALI, DA SE VPIŠEJO NA VIŠJEŠOLSKI PROGAM NA BIC LJUBLJANA?

Študentom bi svetovala vpis na BIC Ljubljana, Višjo strokovno šolo, ker študij obsega veliko praktičnega znanja, kjer pridobiš veščine za delo v realnih situacijah. Predavatelji in inštruktorji so pripravljeni pomagati vsakemu študentu in tako študent pridobi možnosti za sodelovanje na različnih projektih. Hkrati pa lahko študent naveže stike za nadaljnjo zaposlitev.

PREBERITE ŠE DRUGE KARIERNE POTI NAŠIH DIPLOMANTK IN DIPLOMANTOV

 

 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki