Priročnik Barmanstvo in Postrežba vina / BIC Ljubljana

Odkrijte umetnost mešanja koktajlov in postrežbe vina. Zagotovite si naša strokovna priročnika Barmanstvo in Postrežba vina.

Priročnika Barmanstvo in Postrežba vina, ki smo ju pripravili na BIC Ljubljana, sta namenjena tako profesionalnim barmanom kot ljubiteljem mešanja pijač in postrežbe vina. Ponujata praktične nasvete, trike in tehnike za pripravo najbolj priljubljenih koktajlov in postrežbo različnih vrst vin.

PRIROČNIK BARMANSTVO: ZA PROFESIONALNE BARMANE IN DOMAČE KREATIVCE

Priročnik Barmanstvo, katerega avtor je Boštjan Humski, predavatelj v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, je nepogrešljiv pripomoček za vse, ki se želijo naučiti osnov priprave pijač in postati odlični barmani. Priročnik vsebuje podroben opis barske opreme, barske karte in dela barmana, kot tudi podrobno predstavitev različnih vrst alkoholnih in brezalkoholnih pijač ter njihovih značilnosti. Poleg tega boste v priročniku našli tudi recepte za pripravo najbolj priljubljenih koktajlov, sirupov in infuzij ... ki jih boste z lahkoto pripravili kar doma. Priročnik je napisan na razumljiv način, zato ga bodo razumeli tako začetniki kot tudi izkušeni barmani. Vstopite v svet barmanstva in se naučite pripravljati najboljše koktajle!

PRIROČNIK POSTREŽBA VINA: ZA VINSKE STROKOVNJAKE IN NAJBOLJŠE GOSTITELJE

Priročnik Postrežba vina, katerega avtorja sta Anžej Vučemilović in Boštjan Humski, predavatelj v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, je nepogrešljiv za vse, ki si želijo poglobiti svoje znanje o vinu in njegovi prdelavi ter ga postreči na izvrsten način. V priročniku boste našli obširen pregled različnih vrst vin, terroirja in pridelave, delitve vina, vinorodnih dežel Slovenije, pomanjkljivosti, napak in bolezni vina, skladiščenja, vinskega slovarja, vinske karte in odgovorne strežbe alkoholnih pijač. Poseben poudarek je namenjen tudi spajanju hrane in vina. V priročniku so opisana klasična pravila, splošna pravila kombiniranja vin z jedmi, izbira jedi k vinom in uporaba začimb. Vse to bo zagotovilo popolno harmonijo okusov in vas popeljalo v čudovit svet gurmanskega užitka. Poleg tega so v priročniku opisane, slikovno in video prikazane tudi najboljše tehnike odpiranja mirnih in penečih vin, dekantiranje staranega rdečega vina in osnovna pravila degustacije. Vse to vas bo pripeljalo do popolne postrežbe vina in navdušenja vaših gostov.

POPOLNO DARILO ZA PROFESIONALNE NATAKARJE/ICE IN LJUBITELJE KOKTAJLOV

Priročnika Barmanstvo in Postrežba pijač sta popolna pripomočka za vsakega profesionalnega barmana, natakarja ali domačega mojstra mešanja pijač. Oba priročnika vsebujeta številne praktične nasvete in trike, ki vam bodo pomagali izboljšati vaše spretnosti v pripravi pijač ter postrežbi vina. Na voljo sta po ugodnih cenah (Barmanstvo: 21,00 EUR, Postrežba vina: 16,00 EUR) in sta odličen dodatek vaši knjižni zbirki ali pa lahko služita kot popolno darilo za ljubitelje mešanja koktajlov in postrežbe vina. Kupite ju lahko v trgovini KRUHarije in CUKRnije na Ižanski cesti 10 v Ljubljani ali v Centru kulinarike in turizma KULT316 (kavarna in restavracija KULT316), na Prušnikovi ulici 74 v Šentvidu v Ljubljani.