kuharske iskrice

KUHARSKI TEČAJ Kuharske iskrice

kuharske iskrice

Osnovni kuharski tečaj Kuharske iskrice je namenjen vsem, ki želijo usvojiti osnovna kuharska znanja in se naučiti osnovnih kuharskih tehnik.
Med tečajem bodo udeleženci spoznali kuharske pripomočke (uporaba, nakup, vzdrževanje …) kot so noži, deske, posoda za kuhanje, jedilni pribor in podobno.
Naučili se bodo številnih načinov mehanske obdelave živil (lupljenje, rezanje na način  Julienne in Brunoise, sekljanje, stepanje, gnetenje, filiranje  in podobno). Na enak način bodo tečajniki  spoznavali postopke za toplotno obdelavo živil, (kuhanje, dušenje, blanširanje, pečenje, poširanje …) ter primernost postopkov za pripravo različnih živil, upoštevajoč načela zdrave prehrane.

Med drugim bodo tečajniki spoznali tudi različna živila (dišavnice, začimbe, zelišča ...) in njihovo shranjevanje  ter uporabnost. Po končanem tečaju bodo tečajniki znali pripraviti številne jedi, med drugim nadevanega pečenega piščanca, mesne omake, pečeno postrv, polnozrnat kruh,  domače široke rezance, pražen krompir, različne rižote, zelenjavne priloge,  steake, sladice, ter znali pripraviti pogrinjke.

Kje?

BIC Ljubljana, Center kulinarike in turizma KULT316, Prušnikova 74, 1000 Ljubljana

Kdaj?

Osnovni tečaj: 9. 1., 10. 1.,13. 1., 14. 1. in 15. 1. 2020

Nadaljevalni tečaj: 14. 11., 15. 11., 18. 11., 19. 11. in 20. 11. 2019

kuharske iskrice osnovni tečaj

OSNOVNI TEČAJ KUHARSKE ISKRICE

Spoznali boste:

  • načine mehanske obdelave živil,
  • toplotno obdelava živil,
  • primernost postopkov za pripravo različnih živil,
  • uporabo in shranjevanje dišavnic, začimb in zelišč,
  • in skupaj pripravili številne jedi.
195,00 €
kuharske iskrice nadaljevalni tečaj

NADALJEVALNI TEČAJ KUHARSKE ISKRICE

Spoznali boste

  • zahtevnejše jedi (tatarski biftek, roastbeef, potica, fuži, krhke flancate ...),
  • tradicionalno slovensko govejo juho in enolončnice,
  • meso (rare, medium, welldone),
  • in pripravo jedi z različnih vrst testa.
195,00 €
DELOVNA OBLEKA

Potrebujete čisto in udobno obutev.

Št. udeležencev

Tečaj sprejme do 10 udeležencev.

Prijava na

Delavnica

#bicljubljana

    Ostanite v stiku,
    prijavite se na našo listo

    BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

    Pravno obvestilo Piškotki