Ekskurzija ornitološkega krožka

Dijaki ornitološkega krožka na Gimnaziji in veterinarski šoli so na Ptujskem jezeru opazovali kar 60 različnih vrst ptic

Na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli imamo že vrsto let ornitološki krožek, ki večinoma deluje kot projekt Spoznajmo se, v okviru katerega opazujemo ptice pevke v okolici šole.

Ker so naša opazovanja omejena na vrste, ki se pojavljajo v mestu, so si krožkarji zaželeli spremembe.

V torek, 15. novembra 2022 smo se z dijakinjami in dijaki zato odpravili na ekskurzijo na Ptujsko jezero in zadrževalnik Medvedce, kjer smo opazovali predvsem vodne ptice. Jesenski čas je za to posebej primeren, ker se mnoge vrste na selitvi ustavljajo na večjih vodnih površinah, kjer jih lahko lepo opazujemo s teleskopom. Videli in slišali smo vsega skupaj kar 60 različnih vrst ptic, največ takih, ki so vezane na vodo, pobrežnike, razne vrste rac, labode, črne liske, kormorane, čaplje in razne vrste galebov. Med najbolj karizmatičnimi in kričavimi  vrstami so bile gotovo sive in beločele gosi ter žerjavi.

SPREMLJALA NAS JE EKIPA ODDAJE O ŽIVALIH IN LJUDEH

Na Ptujskem jezeru nas je med opazovanjem ptic posnela ekipa regionalnega RTV centra Maribor za oddajo O živalih in ljudeh.

Prispevek si lahko ogledate tukaj: https://365.rtvslo.si/arhiv/o-zivalih-in-ljudeh/174915054

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki