Eduroam

Eduroam (education roaming)

Eduroam (education roaming) je mednarodna federacija brezžičnih omrežij za uporabnike iz izobraževalne in raziskovalne sfere. Dijaki in učitelji našega zavoda lahko uporabljate vsako brezžično omrežje Eduroam, v Sloveniji ali tujini. V federacijo so vključene ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Turčiji ter Avstraliji in nekaterih državah v Aziji.

Za povezavo potrebujete uporabniški račun, mobilno napravo in ustrezno programsko opremo. Uporabniški račun je enak tistemu, ki ga uporabljate za prijavo v računalnike oz. spletne učilnice. V pisni obliki boste uporabniško ime in geslo dobili pri vašem razredniku, študenti pa v referatu BIC Ljubljana, Višje strokovne šole. Po začetni nastavitvi vaše mobilne naprave in programske opreme se bo vaša naprava samodejno povezala v brezžično omrežje domače ali katere koli druge ustanove, vključene v ta projekt.

Na BIC Ljubljana je Eduroam na voljo za vse naše dijake, študente, učitelje in predavatelje. Eduroam je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

Podrobnejše informacije o pravilni namestitvi in nastavitvah dobite na spletnem mestu Arnes

V primeru težav pošljite sporočilo na podpora@bic-lj.si

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki