Tartufi, školjke, oljarna, kozja farma, destilarna: strokovna ekskurzija za študente gostinstva in turizma

Študenti 2. letnika BIC Ljubljana, Višje strokovne šole v programu gostinstvo in turizem smo se podali na tridnevno strokovno ekskurzijo v Hrvaško Istro.

Ekskurzijo smo začeli športno in se podali na lov na tartufe. Lovski psi so bili zelo uspešni, saj so našli kar nekaj dragocenih črnih tartufov. Po uspešno zaključenem lovu so nam v Hiši Karlić (https://karlictartufi.hr/en/) pripravili bogato degustacijo tartufov in voden ogled po njihovem muzeju tartufov. Pot smo nadaljevali v Limski kanal, kjer smo si ogledali gojišče školjk in degustirali ostrige. Sledila je namestitev v hotelu, večerja in druženje.

Naslednji dan smo se odpravili v oljarno San Antonio v Vodnjanu (https://www.stancija-st-antonio.hr/), katera je v zadnjih treh letih osvojila več kot 20 zlatih priznanj z mednarodnih in domačih tekmovanj. Strokovno ekskurzijo smo nadaljevali na kozjo farmo Stancija Kumparička (https://www.kumparicka.com/en/home), ki je poznana po vrhunskih kozjih sirih in je poznana v svetu tudi pri nas v Slovenji, saj je lastnik Slovenec. Nekoliko utrujeni smo se vrnili v čarobno malo mestece Vrsar, kjer smo se pripravili na večerjo v Konobi Luce po kateri je sledilo še nočno življenje v bližnjem koktajl baru.

Zadnji dan smo se prebudili v zaspano deževno jutro in se odpravili v vinarstvo Matošević (https://matosevic.com/), kjer so nas popeljali po njihovem posestvu in kleteh, nakar je sledila degustacija vin. Naša zadnja točka strokovne ekskurzije pa je bila destilarna Aura (https://www.aura.hr/hr/buzet-destilerija/), kjer so nam pokazali proces destiliranja njihovega gina in ostalih produktov in pripravili degustacijo različnih žganih pijač.

Posebej bi se radi zahvalili vodički Katji Orehek Hati za odlično vzdušje ter vodenje strokovne ekskurzije in organizatorki ekskurzije v Hrvaško Istro, vodji šolske turistične agencije KULT316 Jolandi Obrenović Mitev.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki