Ali je pokovka zdrava?

V okviru študija živilstva in prehrane na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli pri predmetu Prehrana in dietetika študenti spoznavajo prehransko in energijsko vrednost različnih živil.

Živilom z neustrezno prehransko sestavo znajo študenti poiskati tudi alternativne rešitve, ki ne redijo in ne škodujejo zdravju. Tako lahko npr. pokovka ali kokice, ki zaradi visoke vsebnosti maščobe in soli ali sladkorja sodijo med prehransko neustrezna živila, ob ustrezni kulinarični pripravi postanejo zdrav prigrizek. Če namreč v lonec natresemo 5 žlic soli, dodamo pokovko, jo brez mešanja pokrito segrevamo do pokanja in jo nato presejemo skozi cedilo, da odstranimo sol, ki se zaradi odsotnosti maščobe pri pripravi ni morala prijeti na pokovko, lahko dobimo zdrav prigrizek.

V kolikor želiš tudi sam/a poiskati bolj zdrava živila za uravnotežen način prehranjevanja in pridobiti znanje s področja prehrane in dietetike, te vabimo, da se vpišeš v višješolski študij živilstva in prehrane na BIC Ljubljana.

Tukaj si oglej video kako pripraviti zdravo pokovko, ki ga je uredil naš študent Tim Erjavec. 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki