BIC Ljubljana na Znanstivalu

Temperirane čokoladne dekoracije in merjene koncentracije glukoze na Znanstivalu

Na BIC Ljubljana smo se v soboto, 3. 6. 2023 preobrazili v znanstvenike in na Znanstivalu, ki ga je že 14. organizirala Hiša eksperimentov, predstavili zanimive eksperimente. Učitelji in dijaki tretjih letnikov v programu tehniške gimnazije iz naše Gimnazije in veterinarske šole so z obiskovalci merili koncentracijo glukoze v raztopini s pomočjo spektrofotometrije. Dijaki so eksperiment spretno prilagodili starosti obiskovalcev, tako da so se s tehniko lahko spoznali vsi, po katerih se pretaka vedoželjna kri – od predšolskih otrok, študentov, turistov in odraslih. Učitelji z dijaki v programu slaščičar/ka na naši Živilski šoli pa so z obiskovalci v ohlajen alkohol (-20 °C) temperirano vlivali čokolado in nastale so izvirne čokoladne dekoracije.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki