Cick cross v Bruslju

Od 27. do 29. 11. 2019 je v Bruslju potekalo prvo srečanje European Skills for the Future Summit. Sodelovala so dijaška podjetja iz Italije, Madžarske in Slovenije ter svoje inovativne ideje s področij boja proti podnebnim spremembam, hrane in naravnih materialov predstavili mednarodni komisiji, ki so jo sestavljali predstavniki Evropske komisije, JA Europe, EIT Climate-KIC, EIT Food in EIT RawMaterials pod vodstvom Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo.

Srečanja se je udeležilo tudi podjetje VAU (Viteška aluminjasta vrečka) z BIC Ljubljana, Živilska šola, ki je v Zrečah dobilo nagrado za najbolj inovacijsko idejo. Podjetje so sestavljali dijaki iz 3.nt, Mirta Dolinšek, Lucija Drašler, Jaka Merčnik, Luka Obersnel in Zala Verbič.

Svojo inovacijsko idejo so odlično predstavili. Komisija je bila navdušena nad samo idejo, povezanostjo zgodovine s sedanjostjo, očesnim stikom s publiko in enakovrednim nastopanjem vseh članov tima. Čeprav srečanje ni bilo tekmovalnega značaja, so nastop ocenili z odlično oceno.

Naše dijaško podjetje sva pripravljali na odličen nastop in spremljali v Bruselj Mirjam Gorenc in Alenka Sedlar Špehar.