Študenti drugega letnika v programu gostinstvo in turizem so pripravili svečano pogostitev za starše

V sredo, 9. 6. 2021, so študentje drugega letnika v programu gostinstvo in turizem pripravili svečano večerjo za starše. Dogodek sta vodila Teja Klun v strežbi pod mentorstvom predavatelja Boštjana Humskega in Matija Cotič v kuhinji pod mentorstvom predavateljice Marjete Cevc.

Starše smo gostili na terasi restavracije KULT316. Rdeča nit dogodka je bila Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021, in sicer smo izbrali Vipavsko dolino. K jedem smo postregli vrhunska vina Posestva Berce, Posestva Ferjančič in Zaloščan vina de Adami. Ob tej priložnosti se vsem vinarjem najlepše zahvaljujemo. Posebna zahvala gre tudi Karin Rus za inovativno oblikovanje meni kartice.

Staršem smo ob prihodu postregli s Penino Rose Berce in štirimi pozdravi iz kuhinje (frtalja s kislo smetano in pršutom, kunčja pašteta, marinirana potočna postrv z juhico karamelizirane čebule ter dehidrirano ocvrto hruško in pastinakov humus). Izrekli smo jim dobrodošlico in jih povabili k omizjem, kjer jih je čakala majhna pozornost. Meni kartico smo zložili v škatlico, v kateri je bila potička z albuminsko skuto in vipavskimi zelišči, katero smo pripravili sami.  

Za toplo predjed smo postregli krompirjeve njoke z rdečo peso, nadevane s hrenom, repin pire, črne drobtine z vinom in češnjevo marmelado ob vinski spremljavi Zelen Domen, suho, 2020, Ferjančič. Glavna jed je bila razstavljena jota, ki je spremljal Modri pinot, suho, 2010, Zaloščan. Sledil je breskov sorbet ter za sladico orehovi štruklji po naše. Ob sladici smo postregli koktajl Vipavsko doživetje, ki sta ga pripravila Juš Friškovec in Špela Vrabec.

Za veselo vzdušje med dogodkom je z igranjem na harmoniko poskrbela Patricija Novak.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki