Pogostitev za starše: študenti BIC Ljubljana

Študenti gostinstva in turizma so za starše pripravili pogostitev v stilu Velikega Gatsbyja

V četrtek, 24. 3. 2022 so študenti gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v okviru praktičnih vaj KOD2 in SOD2 pripravili nepozaben dogodek, pogostitev staršev na temo "Kdo je veliki Gatsby?".

Študentje so na njihovi zadnji praktični vaji pod vodstvom študentke v kuhinji, Ane Stržinar, mentorice Neli Selan in študenta v strežbi, Saše Stanišić ter mentorja Boštjana Humskega, pripravili naslednji izbor pijač in jedi:

  • Za pozdrav iz kuhinje so postregli kruh s pestom suhega paradižnika, mandljevimi lističi in baziliko, panceto z brie sirom in figami, dimljeno rdečo postrv s čipsom repe in mladim ovčjim sirom. Ob pozdravu so postregli s kultnim koktajlom French 75.
  • Sledila je čemaževa rižota s čipsom topinamburja in vloženimi šparglji ob spremljavi Sivega pinota, Zlati Grič.
  • Goveja lička z ohrovtovo zloženko, pirejem pastinaka, oljem mlade čebule, radičem in porto omako je odlično dopolnil Rubino Fornazarič.
  • Za premor je poskrbel Frozen Daiquiri. Dišeči traminec Steyer je napovedal sladek zaključek, ki ga je predstavljala razstavljena prekmurska gibanica »ala Mille-feuille«.
  • Dogodek smo zaključili s čokoladnim traflom in sferificiranim zmagovalnim koktajlom Orient ter avtorsko poezijo študenta Valentina Marolta, namenjeno staršem.

Celoten dogodek je vrhunsko povezoval vodja strežbe Saša Stanišič

 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki