Za vas smo raziskali kulinarično dediščino od Panonije do Jadrana. Obiščite nas na kulinarična-dozivetja.eu

Obiščite nas na kulinaricna-dozivetja.eu

Čas je, da tudi vi med prazniki doma ponudite poprtnik – tradicionalni božični kruh. Recept zanj najdete na našem novem spletnem mestu www.kulinaricna-dozivetja.eu, kjer se lahko vključite v kulinarično transverzalo od Panonije do Jadrana in raziščete zanimiva kulinarična doživetja in odkrijte bogato kulinarično dediščino in tudi njeno prilagajanje trendom sodobnega časa. Poleg receptov boste na našem novem spletnem mestu našli še veliko drugih zanimivosti, ki so vezane na projekt Uživam tradicijo (Interreg V-A Slovenija – Hrvaška), naravno in kulturno dediščino, predstavljeni bodo različni dogodki, festivali, delavnice in ture na omenjeni transverzali, ki jih bomo izvajali v bodoče.

Uživam tradicijo po kulinarični transverzali od Panonije do Jadrana – na kratko Uživam tradicijo, ki je del programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Hrvaška v programskem obdobju 2014–2020 in je sofinanciran s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). Projekt Uživam tradicijo (https://www.uzivam-tradicijo.eu/si/) je plod dela 8 projektnih partnerjev iz Slovenije in Hrvaške: Biotehniški izobraževalni center Ljubljana (BIC Ljubljana – vodilni in projektni partner),  PARNAS Zavod za kulturo in turizem, Velike Lašče, Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma, Naj Tura d. o. o. (Slovenije), Javna ustanova Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje, Udruga za zdrav život i zdravu prirodu "Trbuhovica" Prezid, Turistička zajednica općine Vrsar - TZO Vrsar in Zagorska razvojna agencija d.o.o. – ZARA (Hrvaška). Pri projektu sodelujejo tudi pridruženi partnerji: JZ Turizem Ljubljana, Muzej in galerije mesta Ljubljana, Zavod lončarska vas Filovci, Samoborski muzej, Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola Samobor in Muzeji Hrvatskog zagorja. Poleg tega se je v času poteka projekta pri izvedbi različnih aktivnosti k projektu pridružila še Srednja šola Zabok, različna društva …

Projekt poteka 30 mesecev in se z 31. 12. 2019 zaključuje, a aktivnosti projektni partnerji nadaljujemo naprej na različne načine.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki