V okviru svetovnega dne čebel smo raztrosili semena medovitih rastlin na šolskem travniku

''Takoj ko bodo iz naše Zemlje izginile čebele, bomo imeli le še za 4 leta hrane,'' je presodil Albert Einstein. Mnoge rastlinske vrste so odvisne od opraševalcev, zato je skrb zanje esencialnega pomena. V okviru svetovnega dne čebel, ki vsako leto poteka 20. maja, smo se ohranjanju čebel v letu 2023 pridružili tudi na BIC Ljubljana.

Ekipa Gardena nam je donirala semena medovitih rastlin z namenom ohranjanja travniške biodiverzitete, velik poudarek pa je na ohranjanju čebel. Dijaki v programu naravovarstveni tehnika/ca so skrbno raztrosili semena na domačem in šolskem travniku.

Čebele igrajo ključno vlogo v našem ekosistemu, zato je upadajoča populacija postala velika skrb za zdravje našega planeta. Gardena je sprejela ukrepe za podporo čebelji populaciji, zato vsako leto s partnerskimi podjetji razdeljujemo avtohtona Bio semena travniških / medovitih bilk za spodbujanje blaginje opraševalcev. Bio semena divjih medovitih rastlin so odličen način, da čebelam zagotovimo raznolik vir hrane v obdobju rasti od junija do oktobra. Poskrbimo za svež zalogaj v vročih mesecih pa tudi obdobju, ko narava že pričenja zasluženi počitek.
Vrečke s semeni so izdelane iz okolju prijaznega Bio papirja iz trave, posebne vodne barve s katerimi so tiskane pa so prav tako prijazne do narave. Vrečka se lahko odvrže na trato ali vkoplje pod tanko plast zemlje, saj se razkroji s padavinami.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki