V Veroni smo se udeležili srečanja partnerjev projekta Creative Learning for Life

Od 10. do 12. maja 2023 v Veroni poteka drugo srečanje partnerjev Erasmus+ projekta Creative Learning for Life (CL4L), ki smo se ga udeležili tudi zaposleni iz BIC Ljubljana.

Namen projekta, ki ga vodi Rea College iz Nizozemske, je raziskati, oceniti in izvesti ne-tradicionalne, kreativne načine učenja in poučevanja življenjskih veščin, kot ji definira Svetovna zdravstvena organizacija (WHO, 1999). To so samozavedanje, reševanje problemov, kreativno razmišljanje, učinkovita komunikacija, kritično razmišljanje, obvladovanje čustev in občutkov, odločanje, medosebni odnosi, empatija in obvladovanje stresa. Tokratno srečanje je namenjeno spoznavanju vsebin življenjskih veščin skozi teoretična in izkustvena spoznanja ter povezava s kreativnimi metodami poučevanja.

V projekt so poleg BIC Ljubljana vključene še tri šole poklicnega in strokovnega izobraževanja iz Italije Nizozemske in Estonije ter strokovnjaki iz štirih organizacij s področja življenjskih veščin in kreativnega učenja iz Italije in Nizozemske. Srečevali se bomo na srečanjih na daljavo ter v živo. Veselimo se novega znanja, izkušenj in povezovanja s tujimi partnerji.