BIC Ljubljana

S kulinariko okoli sveta: piškotek sreče, Jorkširski puding, takitosi, mediteranska hobotnica in francoski rogljiček s pridihom prekmurske gibanice

V Centru kulinarike in turizma KULT316, v šolskih učnih prostorih, so študentje gostinstva in turizma na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v okviru praktičnih vaj, 17. 2. 2022, pripravili dogodek na temo Bistro - popotovanje okoli sveta, kjer so odkrivali zanimive okuse pijač in najboljše jedi vsega sveta.

Praktično vajo sta pripravila študenta 2. GT v kuhinji Žiga Muzafirovič (pod mentorstvom Neli Selan) in v strežbi Jakob Močilnikar (pod mentorstvom Boštjana Humskega).

Naše popotovanje se je začelo na Kitajskem s piškotkom sreče, kateri v sebi skriva listič s čudovitimi verzi in življenjskimi modrostmi h kateremu so postregli Choya Sake iz Province Nara.

Pot smo nadaljevali v Veliki Britaniji z Jorkširskim pudingom, ki je ena od značilnih angleških jedi ob katerem smo postregli London Porter.

V Mehiki smo okušali takitose ob pivu Corona.

Ob mediteranski hobotnici z zeliščno polento smo postregli grško smolnato vino Retsina.

Kulinarično doživetje pa smo zaključili v Evropi, najprej z najboljšo Nemško Schwarzwaldsko tortico – Črni gozdiček in z maslenim francoskim rogljičkom s pridihom slovenske gibanice ob katerem smo postregli Espresso Martini s postopkom želiranja oz. sferifikacije, katerega je pripravil Žan Zupančič.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki