Naš diplomant Mojmir Marko Šiftar med prejemniki nagrade Michelin - Bib Gourmand

Na BIC Ljubljana, VSŠ, ki je s programom gostinstvo in turizem med najmlajšimi višjimi strokovnimi šolami, saj ta študij izvajamo šele od l. 2008/09 dalje, se lahko pohvalimo s prejemnikom nagrade Michelin - Bib Gourmand.

Naš diplomant Mojmir Marko Šiftar, vodja kuhinje Restavracije Evergeen, je med mlajšimi prejemniki nagrad Michelin in se trenutno že pripravlja na nove poslovne izzive v Ljubljani. Z BIC Ljubljana je v stalnih stikih, saj svoje znanje in veščine pogosto deli novim generacijam študentov na njihovih vajah, je mentor študentom pri praktičnem izobraževanju in sodeluje v različnih šolskih projektih, kot je mednarodna strokovna konferenca v organizaciji BIC Ljubljana …

V Sloveniji deluje 8 višjih strokovnih šol, ki izobražujemo študente rednega in izrednega študija v dveletnem programu Gostinstvo in turizem. Nekaj višjih strokovnih šol ima tudi svoje šolske restavracije, vse pa svoje študente pošiljamo na praktično izobraževanje v različne gostinsko – turistične kapacitete v Sloveniji in v tujino. Večina šol redno tekmuje na nacionalnih in mednarodnih tekmovanjih, na katerih študenti dosegajo odlične rezultate. Zato je povsem normalno, da prva izdaja gastronomskega vodnika Michelin Slovenija vključuje tudi diplomante gostinstva in turizma nekaterih izmed naših šol. Kot smo že omenili, med njimi je tudi diplomant BIC Ljubljana.

Vsem prejemnikom nagrad Michelin čestitamo!

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki