Nagrada za izjemne dosežke na področju šolstva 2020 BIC Ljubljana

Prejeli smo državno nagrado za izjemne dosežke na področju šolstva

Kljub trenutnim epidemiološkim razmeram, je Odbor za podeljevanje nagrad Republike Slovenije na področju šolstva, ki mu predseduje prof. dr. Boris Aberšek, danes podelil najvišje državne nagrade za izjemno delo na področju šolstva za leto 2020. Člani odbora so se odločili, da zaradi kakovosti in števila vlog podelijo vseh 11 nagrad, in sicer pet za življenjsko delo ter šest za izjemne dosežke na področju šolstva.

Na BIC Ljubljana smo prejeli državno nagrado za izjemne dosežke na področju šolstva za leto 2020!

Nagrade Republike Slovenije na področju šolstva se podeljujejo od leta 1966. Takrat so se imenovale Žagarjeve nagrade, od leta 1994 pa jih poznamo s sedanjim imenom. Nagrade se podeljujejo za najvišje dosežke, ki pomembno prispevajo k razvoju pedagoške prakse in teorije ter kakovostnemu izobraževanju, utrjujejo varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin v vzgoji in izobraževanju, omogočajo pozitivne vzgojne vplive šole ter spodbujajo humanizacijo odnosov v šoli.

Ministrica prof. dr. Simona Kustec je med drugim dejala: "Spoštovane nagrajenke in spoštovani nagrajenci, z vašimi letošnjimi dosežki h kvaliteti podajanja, osvajanja in utrjevanja novega znanja ste ne zgolj pomembno obogatili slovenski vzgojno-izobraževalni prostor, ampak ste vanj zasejali semena novih, drznih in svežih pristopov ter idej. Ste zrcalo najboljšega, kar premoremo. Ste nosilci plamenice pedagoškega etosa. Iskrena zahvala in velike čestitke za vaše izjemne dosežke!"

PRELISTAJ ZBORNIK NAGRAJENCEV