Delavnica Pomen žit v prehrani za 2. PA, 2. PB, 2. PC

V okviru projektnega tedna na Živilski šoli je bil predstavljen pomen zdrave in raznolike prehrane in različnih vrst žita in žitnih izdelkov v njej. Dijaki so se poučili o razliki med pšenično belo, polbelo, črno  in polnozrnato moko. Iz pirine in ajdove kaše so v kuhinji pripravili okusne pečene kaše ter pečeno polento. Vsak dijak si je pripravil svoj zdrav krožnik: pečeno kašo, zelenjavo in sadje, različne oreške. Odžejali so se lahko z riževim napitkom, nesladkanim čajem in vodo. Dijaki so bili  navdušeni, saj so spoznali veliko novega in uporabnega za obogatitev jedilnika. Z dijaki smo si ogledali široko ponudbo živil na glavni ljubljanski  tržnici.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki