Vinska pot v rovih pod Kranjem. Foto: Tim Erjavec

Sprehodili smo se po 1300 metrov dolgi poti podzemnih rovov Vinske poti v rovih pod starim Kranjem

Študenti živilstva in prehrane  na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli so se okviru terenskih vaj pri predmetih Prehrana z gastronomijo in kulinariko ter Tehnologija vina udeležili Vinske poti v rovih pod starim Kranjem.

Sprehodili smo se po 1300 metrov dolgi poti podzemnih rovov, ki so bili zgrajeni med 2. svetovno vojno kot mestno zaklonišče. Znotraj rovov so se predstavili mnogi ponudniki treh slovenskih vinorodnih dežel, okusili smo lahko različne vrste klasičnih belih in rdečih vin, različne likerje in desertna vina, sokove in mnoga klasična peneča vina, ter druga bolj posebna z različnimi dodanimi okusi.

Rovi vodijo skozi kranjsko konglomeratno skalo med rekama Sava in Kokra. Pestro ponudbo enoloških izdelkov so še dodatno popestrile različne dobrote, kot so mesni izdelki, različna olja, namazi, pekovski prigrizki, kostanj in še nešteto drugih poslastic.