Naravovarstveni strokovni tabor v Bohinju - 4. dan

Dijaki 3. razreda v programu naravovarstveni tehnik/ca BIC Ljubljana, Živilske šole so od 30. 5 do 3. 6. 2022 na naravovarstvenem strokovnem taboru v Bohinju. Spremljajte njihove aktivnosti!

DAN 1

Ob pol 8 so se zbrali pod železniško uro in se pol ure kasneje že peljali taboru naproti - v Bohinj. Po prihodu so se najprej razdelili v skupine in se spoznali z vrstniki iz Trsta. Nato so naredili krog po bližnji okolici hostla in ob tem izvedeli nekaj o tamkajšnji geografiji in zgodovini. Sledil je počitek, popoldne pa so preživeli "v koncu" torej Ukancu. Tam so spoznavali habitatne tipe, učno pot in jezero samo. Po večerji so staknili glave skupaj in reševali naloge, pa tudi na druženje niso pozabili.

DAN 2

Torek je bil aktiven. Zjutraj so se s kolesi odpravili v dolino Voje, vse do koče. Od tam so se povzpeli do Jame v Strašilu, si na glavo nadeli čelade in lučke in jo tudi raziskali. Na poti nazaj so si ogledali še slap Mostnice in Hudičev most. Popoldne so izkoristili za reševanje nalog, druženje, igranje odbojke in namiznega tenisa.

DAN 3

V sredo dopoldne je na vrsto prišel rafting. Začeli so na jezeru, da so vsi osvojili veslanje in krmarjenje, nato pa so se spustili po Savi Bohinjki skoraj do Bohinjske Bistrice. Vmes so si vzeli čas tudi za plavanje, najpogumnejši pa tudi za skoke v vodo. Popoldne so se odpravili do Jezerskega polja, kjer so jim zamejski vrstniki predstavili njihovo napravo za merjenje kvalitete vode skozi različne parametre (raztopljen kisik, motnost, pH, raztopljene trdne snovi ...).

DAN 4

Četrti dan je bil obarvan pohodniško. Zjutraj so najprej obiskali turistično informacijski center v Stari Fužini, nato pa so se povzpeli na Vogar. Med potjo so dijaki naredili višinski prerez gozda. Ob koči so pomalicali, se sprehodili še do razgledišča, nato pa so se vrnili v dolino. Preostanek popoldneva je bil namenjen reševanju še zadnjih nalog, hlajenju v jezeru in različnim športnim aktivnostim.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki