Prestižno križarjenje po Karibih s Kubo - unikatno in ekskluzivno za naše študente

Na BIC Ljubljana študentom Višje strokovne šole poleg študija in praktičnega izobraževanja, širimo obzorja tudi s potovanji po svetu, v obliki fakultativni VIP strokovnih ekskurzij. Odločimo se za destinacije, ki so uvrščene bolj med »sanjska potovanja«. Leta 2019 smo se tako podali na križarjenje po Karibih s Kubo.

Za prilagoditev na ameriški čas, smo se prve tri dni nastanili na Miami beach. Miami je ena najbolj priljubljenih destinacij v ZDA in slovi kot mesto, ki ima veliko sonca, čudovite plaže in nepozabne zabave. Enodnevni nepozabni izlet s »party busom«. Obiskali smo nacionalni park Everglades v katerem živi 14 redkih in ogroženih vrst, vključno z ameriškim krokodilom. Pogumni študenti so »pestovali« krokodilje mladiče.

Po raziskovanju in odkrivanju Miami in izleta na Key West, smo se vkrcali na ladjo MSC Armonia, kjer smo zaradi njene velikosti porabili celo popoldne, da smo proučili lokacije vseh prostorov. Tako se je naše sedemdnevno križarjenje začelo.

Pot smo nadaljevali na Jamajko – čudoviti karibski otok, s povprečno letno temperaturo 28 stopinj Celzija. Najeli smo rent-a-car in vozili po levi . Že Krištof Kolumb je Jamajko označil za »najlepši otok, kar so jih oči videle«. Jamajka, največji angleško govoreči otok v Karibih, je obenem domovina najhitrejšega Zemljana, Usaina Bolta.

Kajmanski otoki – naša naslednja postojanka – se lahko pohvalijo s čudovitimi plažami, ki ponujajo dobrodošel počitek tistim, ki prihajajo na otoke tako počitniško kot tudi poslovno. Sodijo med najboljše potapljaške točke sveta, v zadnjem času pa tam narašča tudi število zelenih želv, ki jih vzrejajo v tamkajšnji farmi.

Ni čudno, da je Cousteau ob obisku leta 1961 razglasil Cozumel (Mehika) za svetovno potapljaško destinacijo. Del skupine smo se podali na snorklanje, drugi po džungli in nekateri po kulinaričnih doživetjih Mehike. Ogledali in doživeli smo tudi dediščino Mayev v parku Buenavista. Sledila je še degustacija tekile v Mexico parku.

Današnja Kuba je produkt petstoletnega stapljanja španskih, afriških in ameriških elementov, ki jim je zadnje pol stoletja svoj pečat vtisnil še socializem. Otok z belimi plažami in kristalnim morjem je v naravnem pogledu ostal paradiž, kakršnega je leta 1492 uzrl Krištof Kolumb, le da ob kokosovih palmah in bananah zdaj tu srečujemo tudi nasade riža, sladkornega trsa, kakavovca in kave. Slikovita narava se na Kubi staplja s prvovrstnimi kolonialnimi spomeniki, številni oldtimerji pa nostalgično pričajo o letih, ko je imel Veliki otok še tesne stike z Združenimi državami. Tudi študenti smo se popeljali z oldtimerji po havanskih ulicah.

Nepozabno doživetje smo okronali še z ogledom proizvodnje cigar in ruma ter nočnega življenja v klubu Tropicana.

 

 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki