Ekskurzija v Hrvaško Istro

Študentje Višje strokovne šole, program gostinstvo in turizem, in predavatelji smo obiskali Hrvaško Istro, kjer smo si ogledali številne primere dobrih praks v gostinstvu in turizmu. Istra navdušuje obiskovalce z lepo razčlenjeno obalo, naravnimi lepotami in mesteci. Istrska kuhinja navdušuje z raznolikostjo in skladnostjo okusov. 

Strokovno ekskurzijo smo začeli z lovom na dragocene tartufe s pomočjo posebno izurjenih lovskih psov, nadaljevali do Limskega zaliva in obiskali vzgojitelja ostrig, ki smo jih tudi poizkusili, surove, z obilico okusa po morju.

V naslednjih dveh dneh smo poskušali oljčna olja in se jih naučili prepoznavati po okusu, zelo nam je bila všeč kozja farma Kumparička, kjer zorijo sire za znane kuharske Chefe, med drugim pa jih je obiskal tudi Gordon Ramsay. 

Obiskali smo še najboljši mali hotel na Hrvaške, San Rocco in Vinarijo Matošević, katere vina strežejo tudi v slavni restavraciji Fat Duck.

Radovedno smo degustirali vse okuse in poslušali zgodbe. Ves čas smo bivali v mestu, ki ga je obiskal tudi slavni Giacomo Casanova, v hotelu ob plaži, kjer smo izkoristili zadnje sončne dni za skok v morje.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki