Odprtakuhinja

Sodelovanje študentov s časopisom NeDelo – priloga Odprta kuhinja

Ko zaslišimo »Odprta kuhinja«, najprej pomislimo na konec tedna, na petke v spomladanskih, poletnih in jesenskih mesecih ter dogajanje na Pogačarjevem trgu, kjer najboljši kuharski mojstri ponujajo svoje specialitete. A ne gre za isto stvar. »Odprta kuhna« je kulinarični dogodek, ki se odvija na Pogačarjevem trgu, »Odprta kuhinja« pa je kulinarični časopis, priloge NeDela. Zakaj pravzaprav gre? Študenti programov Gostinstva in turizma ter Živilstva in prehrane BIC Ljubljana, Višje strokovne šole, pod mentorstvom Neli Selan, inštruktorice kuharstva BIC Ljubljana, pripravijo različne jedi, za katere recepture pošiljajo bralci priloge »Odprta kuhinja«. Preko sodelovanja v NeDelovi »Odprti kuhinji« si študentje pridobivajo nove veščine in znanja. Prejete in izbrane recepte bralcev morajo študenti z inštruktorico pripraviti natančno tako, kot so zapisani. A bistvo tega učnega procesa je, da študenti prejete recepture tudi proučijo in na podlagi svojega znanja, inovativnosti, usmerjanja inštruktorice poiščejo ustrezne rešitve za izboljšave. Gre za pedagoški proces, kjer inštruktorica študente usmerja k inovativnem pristopu pri oblikovanju in pripravi jedi tako, da prispevajo svoje ideje na podlagi svojega strokovnega znanja in dodatnih raziskovanj. Ob končani pripravi jedi, vsak študent za jed poda strokovni komentar. Izbrane in pripravljene jedi s komentarji so mesečno objavljene v »Odprti kuhinji« in pogosto tudi slike njihovih ustvarjalcev. Njihove rezultate lahko tako preizkusi kdorkoli in posledično tudi študenti prenašajo svoje znanje, ideje naprej

 

 

 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki