Naravovarstveni strokovni tabor v Bohinju

Dijaki 3. letnika v programu naravovarstveni tehnik/ca BIC Ljubljana, Živilske šole so od 29. 5 do 2. 6. 2023 na naravovarstvenem strokovnem taboru v Bohinju. Spremljajte njihove aktivnosti!

DAN 1

Ko smo prispeli v Bohinj, smo imeli približno 15 min časa, da smo se razpakirali, nato je ob jezeru sledila razlaga zgodovine in geologije okolice, sledil je krajši sprehod in že so prispeli Finci. Ob 13. 00 je bilo vrhunsko kosilo, potem pa smo krenili na pohod ob jezeru, kjer smo kartirali habitatne tipe.

DAN 2

Drugi dan smo se zjutraj z rafti spustili po Bohinjskem jezeru ter Savi Bohinjki in med tem smo vzorčili vodo ter preverjali globino s seki ploščo. Popoldne smo se odpravili na pohod okoli jezera. Blizu vasi Stara Fužina smo popisovali habitatne tipe.

DAN 3

Tretji dan smo začeli s kolesarjenjem do Voj. Od tam smo se peš vzpeli do jame, v kater smo se tudi vzpeli in si ogledali jamsko življenje. Po ogledu smo se odpravili nazaj do koles, prej pa smo si ogledali še slap Savica. Po poti smo si ogledali še Hudičev most, nato pa odšli nazaj v hostel. Preostanek dneva smo namenili šolskim obveznostim in tako utrujeni končali dan.

DAN 4

Četrti dan smo se povzpeli z gondolo do vrha Vogla. Po kratki predstavitvi območja, smo imeli čas za kratko raziskovanje bližnje okolice. Nato smo se začeli spuščati do različnih točk poti, kjer smo periodično izbirali območja popisa in analize. Ker smo popisali tri različna območja, smo štiri skupine združili po dve, kvadrante popisal, ter z njimi delali analizo gozda po presekih. Po večerji smo se skupaj s finci ter italijani porazdelili v originalne skupine ter delali različne analize tal in vode. Preostanek dneva je večina ljudi porabila z reševanjem skript.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki