Penine in šampanjci BIC Ljubljana 2023

Praznično kosilo s peninami in šampanjcem

V četrtek, 14. 12. 2023 smo na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v programu gostinstvo in turizem v sodelovanju s podjetjem Merit HP d.o.o. izvedli praktično vajo pri predmetu Kuharstvo in strežba z organizacijo dela 2 na temo penine in šampanjci. 

Naše brbončice je razvajala odlična kulinarika, ki so jo skrbno izbrali in pripravili študenti ob spremljavi penečih vin (Martini Prosecco, Bjana Blanc de Noirs, Martini Rose) ter šampanjca (Veuve Cliquot Yellow Label). Ali ste vedeli, da je Madamme Clicquot izumila lesena stojala (pupitre) za stresanje steklenic (remuage), da je naredila prvi rose šampanjec, napolnila prvo steklenico letniškega šampanjca ... 

Madamme Lilly Bollinger je bila še ena izmed uspešnih dam v svetu šampanjcev »Šampanjec pijem, ko sem srečna ali žalostna. Včasih ga pijem, ko sem sama; če pa imam družbo, je obvezen. Srkam ga, če nisem lačna in ga pijem, če sem. Drugače se ga ne dotaknem – no, razen ko sem žejna.«

Na vajah sta se nam pridružila predstavnika podjetja Merit HP gospod Jasmin Burzić in gospod Goran Mihaljević, ki sta nas popeljala v svet mehurčkov in nam predstavila izbrane penine in šampanjec. 

Ob tej priložnosti bi se želeli zahvaliti podjetju MERIT HP d.o.o. in gospodu Jaminu  Burziću in Goranu Mihaljeviću. 

 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki