Utrinki srečanja projekta Vet4VN v Ljubljani

Na Gimnaziji in veterinarski šoli so nas obiskali partnerji v projektu Vet4VN. Mednarodni projekt KA2 je bil sprejet l. 2020. Imeli smo že veliko ZOOM sestankov, vendar šele letos, s prvim sestankov v živo v Ljubljani, je dobil projekt pravi veter v jadra.

Učitelji veterinarji, ki sodelujemo v projektu smo iz Nizozemske, Danske, Finske in Slovenije. Naš cilj je do leta 2023 izdelati več priročnikov, ki bodo omogočali boljše in bolj poenoteno, mednarodno usklajeno vrednotenje praktičnega dela veterinarskih tehnikov.

V veselje pa nam je bilo, poleg razvijanja dela na projektu, našim gostom pokazati nekaj kotičkov naše krasne dežele ter BIC-ovega gostoljubja.

V nedeljo smo se zapeljali do Pirana loviti še zadnje izdihljaje kopalne sezone. Brez postanka v Postojnski jami, naši morda največji znamenitosti ni šlo. Sama sem jo nazadnje obiskala še kot osnovnošolka in sem bila ob ponovnem obisku zopet vsaj toliko očarana kot naši gostje. Neverjetna umetnina vztrajne in dolgoletne igre narave.

V Piranu je sledilo prijetno kosilo. No, kaj kosilo, morska pojedina. Čeprav so vsi projektni partnerji bolj »severni« kot mi, pa smo domačini prvi skočili v kopalke. Nekateri sicer ta zagnan skok v morje čutimo še danes, ko imamo na bolniški čas za pisanje potopisa.

Pot domov pa je spominjala na vožnjo dijakov iz prakse, kjer pogosto velja, da so tihi otroci utrujeni otroci. 

Nedelji je sledil delovni ponedeljek. Polni vtisov smo bili zagnani pri organizaciji prvega mednarodnega srečanja z dijaki, ki bo konec oktobra na Danskem. Pripravili smo vse potrebno za izpeljavo učne enote v internacionalnem razredu, ki ga bo sestavljalo 30 dijakov iz štirih držav. Učna enota, izbrali smo rentgenologijo, bo sestavljena iz praktičnega in teoretičnega dela in bo ovrednotena po evropskem kreditnem sistemu za poklicno izobraževanje (ECVET - The European credit system for vocational education and training).

Zvečer pa smo imeli v družbi direktorice, mag. Jasne Kržin Stepišnik, in ravnateljice, mag. Marjane Mastinšek Šuštar, izvrstno večerjo v KULT316.

Navdušeni nad postrežbo, raznolikostjo in izvirnostjo jedi ter okusnostjo in estetiko smo zaključili še en kvalitetno preživet dan.

Naslednje jutro smo zopet pričeli delavno, dokončali smo ponedeljkovo delo in naredili plan za dokončanje projekta. Sledil pa je ogled prenovljenega ljubljanskega zavetišča. Partnerji iz tujine so ugotovili, da je to idealno mesto za Erasmus+ mobilnost dijakov.

Mahatma Gandi je dejal, da se veličina naroda meri po tem, kako ravna z živalmi. Prenovljeno Zavetišče Ljubljana nam je zagotovo lahko v ponos, saj odraža najvišji nivo skrbi in etike do zapuščenih živali.

Ker pa se obisk Slovenije ne more zaključiti nikakor drugače kot z obiskom Bleda, smo popoldan hitro skočili še do tega gorenjskega bisera. Tudi naših gostov ta butična znamenitost ni pustila ravnodušnih.

V prijetni družbi, z novimi delovnimi idejami in realiziranimi projektnimi cilji, predvsem pa tudi domačini ponovno navdušeni nad domačimi lepotami in kulinaričnimi mojstrovinami Kulta, smo končali naše kratko srečanje. Hvala BIC-u, ki nam je omogočil, da smo ponovno dokazali, da je ni lepše od Slovenije in ne boljšega od BIC Ljubljana.

 

Zapisala Alja Tufegdžić

Skupaj z Bogdanom Zdovcem in Lauro Špik

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki