Spletna slaščičarska delavnica

Izvedli smo mednarodno spletno slaščičarsko delavnico z dijaki partnerske šole v Franciji

Na BIC Ljubljana smo s partnersko šolo v Franciji URMA Mayenne  v oktobru 2023 dvakrat organizirali mednarodno spletno slaščičarsko delavnico. Učitelji slaščičarstva obeh šol so si izmenjali recepte za tradicionalno sladico, slovensko in francosko. Na BIC Ljubljana smo po francoskem receptu, ki se razlikuje od našega, pripravljali makrone in pa piškote s kraljevo glazuro.

Dijaki naše Živilske in naravovarstvene šole v programu slaščičar/ka so imeli na voljo tri polne ure, da so recept prevedli iz francoščine, si pripravili sestavine in pripravili izdelek do končne oblike. Glavna tema dogodka so bili v skladu z erasmusdays# evropske barve in simboli. Ves čas delavnice smo imeli vzpostavljeno video povezavo s slaščičarsko delavnico v Franciji, kjer so pripravljali naše, slovenske izdelke, tako da so učenci iz Slovenije lahko videli in komunicirali z učenci iz Francije ter primerjali metode dela.

Po končani delavnici smo si pokazali končne izdelke, jih pokomentirali in pripravili razstavo. Pridobili smo nova znanja in recepte ter okrepili povezavo s francoskim partnerjem. V prihodnosti načrtujemo ponovno srečanje in nove izzive.

Erasmus+ / Sofinancira EU

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki