Priprava japonskih soba rezancev in praznovanje cesarjevega rojstnega dne

V februarju smo dijaki in študenti BIC Ljubljana v hotelu Union pomagali japonskima kuharskima mojstroma pri pripravi japonskih soba rezancev za praznovanje rojstnega dne japonskega cesarja, ki ga je gostilo Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji. Po začetnih uvodnih informacijah nam je japonski kuharski mojster opisal sestavine za pripravo testa soba rezancev ter nam demonstriral pripravo. Nato smo se tudi sami preizkusili v valjanju testa in rezanju na 1,5 mm tanke rezance z japonskim nožem z izredno tankim rezilom, iz katerega izdelujejo tudi katane. Seznanili smo se s postopkom kuhanja rezancev, ki smo jih kuhali v vreli vodi, odcedili in ohladili pod hladno vodo ter jih dali ponovno kuhati. Sočasno smo pripravili še juho za soba rezance. Potem smo jih servirali gostom na prireditvi. Kuharski mojstri na Japonskem še danes pripravljajo vse soba rezance tradicionalno ročno.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki