Zmaga na tekmovanju za najbolj inovativno jed iz gomoljev topinamburja in plodov mirabolane

Zmaga na tekmovanju za najbolj inovativno jed iz gomoljev topinamburja in plodov mirabolane

Jeseni ko smo še lahko v šolskih kuhinjskih prostorih Centra kulinarike in turizma KULT316, vihteli kuhalnico smo pripravljali jed za natečaj najbolj inovativna jed iz gomolja topinamburja. Naš študent Višje strokovne šole, smer gostinstvo in turizem Anže Biblan, tekmovalec Euroskills tekmovanja, je svojo jed predstavil z naslovom; maslo, topinambur in mak. Že samo ime jedi nam v ustih vzbudi vse okuse. Jed sestavlja skutni cmok, sladoled rjavega masla, pečena ploščica bele čokolade z makom, rezina sveže slive, sladka omaka iz limete in hrustljav topinambur z aromo janeževe zvezde.

Anžetu Bilbanu in njegovi mentorici inštruktorici kuharstva, Neli Selan iskreno čestitamo.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki