Mednarodno tekmovanje Interslast v Termah Tuhelj 15. 10. 2019

Mednarodno tekmovanje Interslast v Termah Tuhelj

V torek, 15. 10. 2019, so se dijaki slaščičarstva drugega in tretjega letnika udeležili mednarodnega tekmovanja Interslast v Termah Tuhelj. To leto je sodelovalo kar 21 dijakov pod mentorstvom Cecilije Per, Andreje Perčič, Lidije Jenko, Boštjana Plešca in Gorazda Potočnika. Rdeča nit oz. tema je bila med in medeni izdelki. Dijaki so sodelovali v pripravi pit, medenjakov in tort.

Tri dijakinje drugega letnika so tekmovale v kategoriji izdelave pite, dve v pripravi medenjakov. V kategoriji tort pa kar 17 dijakov drugega in tretjega letnika. Dijaki so lahko tekmovali v vseh kategorijah z enim izdelkom. V pripravi torte so lahko tekmovali samostojno ali v paru. Tako je bilo na ocenjevanje prijavljenih 13 tort. Izdelke je ocenjevala tričlanska strokovna komisija in novinarji. Pri ocenjevanju slaščic so upoštevali okus, vonj, izgled, kreativnost in pravilno razmerje med surovinami.

V pripravi pit je s strani novinarstva dijakinja Jana Stopar osvojila zlato medaljo, dijakinja Bojana Kovač bronasto medaljo. Njihova mentorica je bila Lidija Jenko.

Pri tortah sta medalji s strani strokovne komisije prejela Ester Mazi srebrno medaljo (mentorica Lidija Jenko) in Mark Jeraj  bronasto medaljo (mentorica Cecilija Per).

S strani novinarjev je Mark Jeraj prejel tudi srebrno medaljo, Neža Planinšek pa bronasto medaljo (mentorica Cecilija Per). Cecilija Per je prejela tudi priznanje za »naj mentorico« iz tujih držav.

Iskrene čestitke vsem dijakom, ki so tekmovali in pokazali svoje znanje in inovativnost. Na podelitvi je gospa Dragica Lukin, ki je bila v strokovni komisiji, še posebej pohvalila juniorje, ki so že drugo leto presegli izdelke seniorjev.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki