Izdali smo nov priročnik Postrežba vina

Naš diplomant programa gostinstvo in turizem Anžej Vučemilović in predavatelj Boštjan Humski, mag. tur., sta za študente gostinstva in turizma ter vse, ki jih tematika zanima, napisala priročnik POSTREŽBA VINA.

Priročnik Postrežba vina, bi lahko poimenovali abeceda poznavanja vina. Vsebina zajema pomen rastišča, značilnosti pridelave vina, delitev vina, vinorodne dežele Slovenije, pomanjkljivosti, napake in bolezni vina, spajanje vina s hrano, pravilno degustiranje in vrhunsko postrežbo vina. Predstavljene so osnove priprave vinske karte ter oblikovanje prodajnih cen v vinski karti. Na zanimiv in poučen način so predstavljeni postopki od pridelave v vinogradu do vrhunske postrežbe vina v restavraciji. Cilj odgovorne strežbe alkohola je ozaveščati kulturo pitja, zmanjšati prekomerno pitje, opijanje in zastrupitev z alkoholom ter preprečiti pitje alkohola mladoletnim in drugim ranljivim osebam. S pomočjo slikovnega in video gradiva bralec bolje spozna pravila postrežbe mirnih in penečih vin. Priročnik je v prvi vrsti namenjen študentom Višje strokovne šole BIC Ljubljana, zaposlenim v gostinstvu in turizmu ter vsem, ki jih zanima svet vina in kulinarike.

"Natakar s svojim odnosom do vina izkazuje spoštovanje do vinarjevega trdega dela in do vina kot pomembnega dela naše kulturne dediščine. Da bo vsako vino deležno primerne pozornosti, vam z veseljem predstavljava priročnik o postrežbi vina, s katerim želiva širiti strokovnost in kakovost v strežbi ter obenem dvigniti spoštovanje poklica, ki ga imava oba neizmerno rada."  Anžej Vučemilović in Boštjan Humski, mag. tur.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki