
Želite postati organizator/ka poslovanja v gostinstvu in turizmu ali inženir/ka živilstva in prehrane ter pridobiti VI stopnjo izobrazbe? Vpišite se na BIC Ljubljana, Višjo strokovno šolo.
Na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli izvajamo dva programa: program gostinstvo in turizem ter program živilstvo in prehrana. Šola ima poleg sodobno opremljenih učilnic in laboratorijev tudi Center kulinarike in turizma KULT316, kjer študenti praktične izkušnje pridobivajo v realnih učnih okoljih, saj so prostori odprti tudi za širšo javnost. Med drugimi se urijo v šolski restavraciji in kavarni KULT316, šolski mikropivovarni in šolski turistični agenciji učni in demo kuhinji, učni hotelski sobi ter konferenčni dvorani.
Želite postati organizator/ka poslovanja v gostinstvu in turizmu ali inženir/ka živilstva in prehrane ter pridobiti VI stopnjo izobrazbe? Vpišite se na BIC Ljubljana, Višjo strokovno šolo.
Na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli izvajamo dva programa: program gostinstvo in turizem ter program živilstvo in prehrana. Šola ima poleg sodobno opremljenih učilnic in laboratorijev tudi Center kulinarike in turizma KULT316, kjer študenti praktične izkušnje pridobivajo v realnih učnih okoljih, saj so prostori odprti tudi za širšo javnost. Med drugimi se urijo v šolski restavraciji in kavarni KULT316, šolski mikropivovarni in šolski turistični agenciji učni in demo kuhinji, učni hotelski sobi ter konferenčni dvorani.
Študenti se izobražujejo v Centru kulinarike in turizma KULT316 in v Čajnici Primuli. Z veseljem odhajajo na mednarodno mobilnost v okviru programa Erasmus+. Svojo kariero načrtujejo s pomočjo Kariernega centra BIC Ljubljana, veliko pa se jih pridruži tudi skupini za prostovoljstvo na BIC Ljubljana, v okviru katerega deluje 150 dijakov in študentov ter 26 mentorjev.
Diplomanti BIC Ljubljana po zaključku študija postanejo inženirji živilstva in prehrane ali pa organizatorji poslovanja v gostinstvu in turizmu. Zaposlijo se v živilsko-prehranskih in gostinskih podjetjih, v trgovskih centrih, v farmacevtski industriji, v gostinskih in turističnih podjetjih, v restavracijah, hotelih in turističnih agencijah. Naše diplomante smo povprašali o njihovih kariernih poteh.
Trgovina Kruharije in Cukrnije za obiskovalce ponuja dnevno sveže pekovske in slaščičarske izdelke, ki nastajajo v šolski pekarski in slaščičarski delavnici. Ponujamo posebne šolske izdelke, ki jih skupaj z mentorji razvijajo dijaki in študenti BIC Ljubljana. Sprejemamo tudi naročila za torte, potice, piškote in ostale slaščice.
Šolska veterinarska ambulanta je prva šolska ambulantna za male živali v Sloveniji. Namenjena je izobraževanju dijakov programa veterinarski tehnik na BIC Ljubljana, Gimnaziji in veterinarski šoli. Ambulanta je odprta tudi za javnost, kar dijakom omogoča kakovosten praktični pouk v realnih razmerah, v katerih bodo v prihodnje tudi delali.
Vključite se v kulinarično transverzalo od Panonije do Jadrana, raziščete zanimiva kulinarična doživetja in odkrijte bogato kulinarično dediščino na www.kulinaricna-dozivetja.eu
BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.