ZLATA PRIZNANJA IN POKALI ZLATIH SOVIC NA 57. DRŽAVNEM SREČANJU MLADIH RAZISKOVALCEV SLOVENIJE  ZA BIC LJUBLJANA

Zlata priznanja in pokali zlatih sovic za BIC Ljubljana na 57. državnem Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije

Po izjemni uvrstitvi na regijskem srečanju mladih raziskovalcev, pod okriljem Mestne občine Ljubljana, so se Katja Marinko ter Luka Bonin in Jan Hafner Korošec, dijaki Gimnazije in veterinarske šole Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana, v okviru 57. državnega Srečanja mladih raziskovalcev Slovenije, uvrstili med najboljše v državi.

Katja Marinko med 12 najboljših interdisciplinarnih projektov ter Luka Bonin in Jan Hafner Korošec med 6 najboljših na področju biologije.

V drugem krogu, ki je potekal 15. 5. 2023 v Murski Soboti, so za svoja dela prejeli zlata priznanja in pokale zlatih sovic. Prav tako so za delo pri mentoriranju imenovanih del bili nagrajeni tudi njihovi mentorji.

Katja Marinko: “Priprava fluor-vsebujoče fluorescenčne učinkovine in njen vpliv na mišično-invazivne rakave celice urotelija sečnega mehurja in vitro”. Mentor: strokovni sodelavec Marko Jeran, Institut “Jožef Stefan”, Ljubljana in so-mentorica: prof. dr. Mateja Erdani Kreft, Univerza v Ljubljani, Medicinska fakulteta

Luka Bonin in Jan Hafner Korošec: “Antimikrobno delovanje izolatov naravnih učinkovin vrtnega ognjiča (Calendula officinalis) in njihov potencial pri zaviranju tvorbe biofilma bakterij Escherichia coli”. Mentor: strokovni sodelavec Marko Jeran, Institut “Jožef Stefan”, Ljubljana in so-mentorica: doc. dr. Martina Oder, Univerza v Ljubljani, Zdravstvena fakulteta.

Mladi raziskovalci so del rezultatov raziskovalnega dela z mentorji predstavili že na mednarodnih konferencah in sodelovali pri objavi Slovenskega mikrobiološkega društva. Zaradi njihove visoke motivacije bodo nadaljnji rezultati objavljeni še v mednarodnih znanstvenih publikacijah.

Posebna podelitev in promocija rezultatov na republiški ravni se bo zgodila junija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma. Slavnostni sprejem mladih talentov bo potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednice RS dr. Nataše Pirc Musar.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki