Rum je najbolj svobodomiselna pijača

Nedavno smo imeli na BIC Ljubljana, višji strokovni šoli v programu gostinstvo in turizem čast, da nam je o svetu rumov predavala gospa Majda Debevc, naša vedno dobrodošla, gostujoča predavateljica na Višji strokovni šoli. Povedala je, da je rum, za razliko od viskijev in konjakov, vseeno nekoliko drugačen. Gospa Debevc, ki je vodilna slovenska poznavalka žganih pijač, ga je opisala z naslednjimi besedami: »Je najbolj svobodomiselna žgana pijača. Vse druge žgane pijače smo ukalupili, zakonodaja opredeljuje točno določene parametre zanje. Pri rumu pa kalupa ni«.

Majda Debevc je sommelierka in predavateljica za področje vina in žganih pijač. Na londonski šoli Wine & Spirit Education Trust (WSET) je opravila tri stopnje WSET za vino in žgane pijače, potem pa še specializirano izobraževanje za profesionalni certifikat za žgane pijače, ki predstavlja največjo avtoriteto med poznavalci in strokovnjaki na področju žganih pijač na svetu. V Sloveniji je ena izmed predavateljev na šoli Sommelier master in ustanoviteljica akademije za žgane pijače Spirit Academy by Majda Debevc.

Gospa Debevc je tudi velika ljubiteljica in poznavalka cigar.Odkrila nam je tudi številna dejstva o načinu proizvodnje in vrstah cigar, o kakovosti cigar in shranjevanju, kakor tudi o postrežbi in pravilnem uživanju. Vse to pa nam je bilo omogočeno v sodelovanju s PERNOD RICARD SLOVENIJA  in  SCANDINAVIAN TOBACCO GROUP, za kar se vsem skupaj iskreno zahvaljujemo.

Znanja, ki jih pridobivamo, so koraki do naše odličnosti. Hvala!

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki