Kulinarični tečaji na BIC Ljubljana

Kulinarični tečaj

Ljubitelji kulinarike se na kuharskih delavnicah vsak mesec naučijo pripraviti jedi različnih tematik. Udeleženci na tečaju aktivno sodelujejo, zato je njihova kuharska izkušnja še slajša. Delavnice potekajo na zabaven način, v prijetnem okolju učne kuhinje Centra kulinarike in turizma KULT316, ki deluje pod okriljem BIC Ljubljana. Tečaje vodi Andrej Molk, ki tečajnikom s svojimi bogatimi izkušnjami predaja svoja znanja in izkušnje iz sveta kulinarike. Dobra kuhinja se prične s skrivnostjo recepta in začinjeno kuhinjo. Sledi ustvarjanje in zanimiva kombinacija živil. Na koncu pa se kuharsko ustvarjanje konča s pogostitvijo in z uživanjem ob dobri hrani.

Kje?

BIC Ljubljana, Center kulinarike in turizma KULT 316, Prušnikova 74, Ljubljana - Šentvid.

Kdaj?

Kulinarični tečaji potekajo ob sobotah, od 8. do 14. ure. 

Kulinarična delavnica štruklji BIC Ljubljana

Od štrukljev se nam rola - sladki in slani štruklji

15. april 2023

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

Od štrukljev se nam rola - sladki in slani štruklji

98,00 EUR
Kulinarična delavnica nizkotemperaturno kuhanje BIC Ljubljana

Nizkotemperaturno kuhanje (Sous Vide)

20. maj 2023

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

Nizkotemperaturno kuhanje (Sous Vide)

 

98,00 EUR
Kulinarična delavnica Praznični meni BIC Ljubljana

Praznični meni

17. december 2022

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

Tatar brancina, osočnik, ocvrta zelena, limonina majoneza, ribja omaka z jabolkom, olje stebelne zelene *** Korenčkova kremna juha s koromačem in rakovim repkom *** Kremna polenta, rumenjak, krompirjeva pena, tartufi *** Jagenjčkov hrbet,  štrukelj z rdečim zeljem , pire zelja z gorčičnimi semeni, lešnikov drobljenec s črnim poprom, temna omaka z malinovim kisom in medom *** Jogurtova strjenka s marinirami hruškami in omako, čokoladna krema s karamelo, metin sponge, čokoladni drobljenec s lešniki in rožmarinova pena

98,00 EUR
Kuhamo brez glutena kulinarična delavnica na BIC Ljubljana

Kuhajmo brez glutena

14. januar 2023

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

  • Brezglutenski kruh s semeni
  • Kunčja pašteta s pistacijami
  • Namaz iz belega fižola in mete
  • Gratinirani puranji medaljoni z mandlji in špinačo
  • Bakalca
  • Pečena zeliščna polenta
  • Pire s svežega zelja in zrnate gorčice
  • Riževi rezanci s piščancem in arašidi
  • Bučna rulada
  • Čokoladni musse s svilenim tofujem
98,00 eur

LJUBLJANSKE JEDI, KI JIH ŠE NE POZNAMO

20. november 2021

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

  • leteči žganci
  • mušelni
  • prešernove fige
  • hopel popel
  • ljubljanski burek
  • skutine palačinke s pehtranom
bučne jedi

BUČNE JEDI

9. oktober 2021

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

Ljudje se s pravimi in drugačnimi  bučami in bučkami srečujemo vsakodnevno. Na  oktobrskem kuharskem tečaju jih bomo pekli, kuhali, dušili in pripravljali na različne načine. Od predjedi do sladic in bučne marmelade.

DROBNI PRIGRIZKI IN SOLATE

27. november 2021

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

Pred božičnimi in novoletnimi prazniki bomo pripravljali drobne prigrizke in solate, ki bodo razveselili domače in vaše goste.

ENOLONČNICE IN ŠTRUKLJI

15. januar 2022

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

Na tečaju bomo pripravljali enolončnice, ter slane in sladke štruklje.

VEGANSKA KUHINJA

23. april 2022

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

Tudi brez jajc, mleka in mesa, se da pripraviti odlične jedi. Na tečaju se bomo naučili pripravljati veganske in presne jedi.

ENOSTAVNE IN HITRO PRIPRAVLJENE JEDI

19. marec 2022

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

Nenapovedani obiski, prihod s službe, brez ideje, kaj hitro in okusno skuhati je vedno problem.  Zato smo za vas pripravili tečaj, na katerem se boste naučili pripraviti atraktivne in hitro pripravljene jedi.

RIBJE JEDI

28. maj 2022

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

Odgovore na: » Kako pravilno speči ribo v pečici?, Zakaj mi riba pri kuhanju razpade?«,  boste dobili na tečaju priprave jedi iz sladkovodnih in morskih rib ter morskih sadežev.

Cena: 92 EUR

DIŠI PO POMLADI: VEGETARIJANSKE JEDI

Kulinarična delavnica z Andrejem Molkom

Ko se prebuja narava, bomo v najlepšem mesecu pripravljali različne vegetarijanske jedi. Seveda pa ne bomo pozabili tudi na sezono belušev in čemaža.

Cena: 82 EUR
Delovna obleka

Udeleženci naj bodo udobno obuti, imajo naj predpasnik ter spete lase. Na tečaju udeleženci dobijo pokrivalo za lase. Velikost skupine: do 10 udeležencev

Potek delavnic

Seznanitev s temo delavnice,
pregled gradiva,
tehnike rezanja,
priprava jedi,
serviranje in degustiranje,
pospravljanje.

Prijava na

Delavnica

Priložnost za oddih

NOČITEV V KULTNI HOTELSKI SUITI

Sta za nočitev v kultni hotelski suiti KULT 316 s postrežbo zajtrka v sobi in izbranim doživetjem z osebnim vodnikom po Ljubljani?

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki