Prostovoljke in prostovoljci BIC Ljubljana 2022

8 let prostovoljstva na BIC Ljubljana. Hvala, ker ste!

Na BIC Ljubljana smo 21. 6. 2022 z zaključno prireditvijo za prostovoljke in prostovoljce BIC Ljubljana obeležili še eno solidarno leto v okviru prostovoljstva na BIC Ljubljana. Prostovoljstvo na BIC Ljubljana organizirano poteka že od leta 2014, v letošnjem šolskem in študijskem letu pa je v prostovoljskih aktivnostih sodelovalo več kot 100 prostovoljk in prostovoljcev dijakov in študentov in 25 mentoric in mentorjev.

15 PROSTOVOLJSKIH AKTIVNOSTI IN AKCIJ

V letu 2022 smo, kljub oteženim razmeram, vezanim na epidemijo covid-19,  v okviru prostovoljstva na BIC Ljubljana izpeljali 15 prostovoljskih aktivnosti in akcij, med drugimi učno pomoč dijakom tujcem, tutorstvo za nove študentke in študente, promocijo izobraževalnih programov na osnovnih šolah in informativnih dogodkih, zbiralno akcijo odpadnega papirja, aktivnosti v okviru delovanja šolskih bolničarjev in bolničark ter skrbi za šolski vivarij, pripravo projekta Vzemi si čas za nas, v okviru katerega so se študentke in študenti zahvalili nevidnim delavcem v turizmu in še mnogo drugih.

PROSTOVOLJSTVO KOT PREVENTIVNA AKTIVNOST SKRBI ZA DUŠEVNO ZDRAVJE

Na zaključni prireditvi smo se zahvalili vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki so svoj čas namenili dobrobiti drugim; ljudem, živalim, družbi, okolju in šoli. Koordinatorica prostovoljstva na BIC Ljubljana, Tanja Kek je v uvodnem nagovoru izpostavila:

»Prostovoljstvo je izredno pomembna preventivna aktivnost, ki pripomore k boljšemu duševnemu in fizičnemu zdravju posameznika. V času epidemije covid-19 se je prostovoljstvo v luči preventivne skrbi za duševno zdravje izkazalo kot poglavitno, zato, iz srca hvala vsem prostovoljkam in prostovoljcem!«

Svoje izkušnje s prostovoljstvom so izpostavili tudi dijaki in študenti, ki so se strinjali, da jih prostovoljstvo, pomoč drugim in nasmeh na obrazu ljudi, ko jim priskočijo na pomoč, izjemno notranje bogati.

Prostovoljka Eva Gale:

"Na prostovoljstvo sem pomislila šele v srednji šoli, ko sem sama začela pomagati drugim. Po predlogu učiteljice matematike sem začela inštruirati druge in to mi je takoj postalo všeč. To, da lahko nekomu pomagaš le s svojim znanjem in časom me je navdušilo in z veseljem sem se odzvala na vsako prošnjo za pomoč drugim. Prostovoljstvo me navdušuje, ker lahko nekomu res spremeniš vsaj del življenja na bolje. Ob vsakem uspehu občutim veselje, da je moje delo nekaj pomenilo, predvsem pa da je pomagalo in osrečilo nekoga drugega. Čeprav se moje šolanje na BIC Ljubljana počasi izteka, bom s prostovoljstvom nadaljevala drugje. Postalo je del mene, me navdušilo, osvojilo in mislim, da bom v prihodnosti našla še več načinov kako pomagati drugim."

Prostovoljkam in prostovoljcem so se zahvalile tudi mag. Jasna Kržin Stepišnik, direktorica BIC Ljubljana, Marjana Mastinšek-Šuštar, ravnateljica BIC Ljubljana, Gimnazije in veterinarske šole, mag. Tatjana Šček Prebil, ravnateljica BIC Ljubljana, Živilske šole in mag. Tjaša Vidrih, ravnateljica BIC Ljubljana, Višje strokovne šole. Po pogostitvi so se prostovoljke in prostovoljci odpravili še na izlet z ladjico po Ljubljanici.

POSTANITE PROSTOVOLJKA ALI PROSTOVOLJEC

Vse, ki želite postati prostovoljci ali prostovoljske na BIC Ljubljana vabimo, da se jeseni, z novim šolskim in študijskim letom vključite v naše aktivnosti kot prostovoljci ali mentorji. Več informacij je na voljo tukaj. V prihajajočem šolskem in študijskem letu želimo, poleg obstoječih dejavnosti okrepiti še sodelovanja na področju medgeneracijskega prostovoljstva, v okviru katerega sodelujemo z vrtci in domovi za starejše in spodbuditi tudi mednarodno prostovoljstvo.

Hvala, ker ste!

 

"Rad sem prostovoljec, zato, da lahko vrnem nekaj svetu, kar je bilo dano meni in da spoznam tudi sebe kot osebo." Žan, prostovoljec

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki