Dijaki slaščičarji dosegli vrhunske rezultate na 66. Gostinsko-turističnem zboru Slovenije

Ekipe iz BIC Ljubljana so zasedle prva tri mesta

V ponedeljek, 11. 11. 2019, je v okviru 66. Gostinsko-turističnega zbora v Grand hotelu Union v Ljubljani potekalo tekmovanje slovenskih slaščičarskih šol.

Kar tri ekipe dijakov BIC Ljubljana, Živilska šola, so se udeležile tekmovanja. Generacija bodočih slaščičarjev 3. letnika je to leto res izjemna. V okviru tekmovanja na področju slaščičarstva je bilo potrebno izdelati in dekorirati čokoladno-sadno torto ter pripraviti štiri kozarčne sladice na temo »Jabolčni zavitek v kozarcu«.

Mentorica Cecilija Per je v tekmovalno ekipo BIC 1 uvrstila 3 dijake: Heleno Obolnar, Marka Jeraja in Anžeta Jarca.Mentorica Lidija Jenko je v tekmovalno ekipo BIC 2 uvrstila Matijo Ahlina, Klemena Jančiča in Klemena Koprivca. V ekipo BIC 3 pa dijakinje Veroniko Košir, Katjo Kavčič in Isabelo Kukučka. V veliki tekmovalni vnetosti nam jo je škratek malo zagodel. Isabela si je le nekaj dni pred tekmovanjem močno poškodovala roko. V veselje nam je bilo, da je bila sošolka Nika Garvas pripravljena vskočiti kot zamenjava za Isabelo.

Priprava jabolčnega  zavitka je bila zelo izvirna, saj so ga dijaki morali pripraviti izven klasičnih okvirjev, in sicer v kozarčku. Največja letošnja novost je bila, da so vsi tekmovalci še pred tekmovanjem dobili osnovni recept za izdelavo torte. Poenoteno je bilo tudi navodilo glede napisa na torti. Imeli pa so možnost spremeniti recept in ga postaviti na višji nivo. S tem so pokazali kreativnost, inovativnost, razvoj novih okusov, predvsem pa pokazali, ali je bila torta pripravljena izven klasičnih okvirjev. Ravno kriterij inovativnosti je bil najvišje točkovan.

Ob ocenjevanju torte in zavitka je pet članska strokovna komisija upoštevala naslednje kriterije: okus, inovativnost, strokovnost izdelave, sestavo in ekonomičnost izdelka, predstavitev, splošni vtis ter posebne učinke izdelkov.

Člani komisije kot tudi obiskovalci so bili navdušeni nad predstavitvijo vseh prijavljenih šol. Poleg naših dijakov so tekmovali tudi dijaki Biotehniškega centra Naklo, Šolski center Nova Gorica, Biotehniška šola ter IC Piramida Maribor.

Rezultat pa je pokazal, da so vse tri naše ekipe osvojile prva tri mesta. Ekipa BIC 1 je osvojila srebrno priznanje ter bronasto medaljo, ekipa BIC 3 srebrno priznanje in srebrno medaljo in ekipa BIC 2 zlato priznanje ter zlato medaljo.

Vrhunski rezultati naših dijakov so dobra popotnica za bodoči trg, ki si želi ustvariti dobre, perspektivne in ustvarjalne kadre na slaščičarskem področju. Iskrene čestitke vsem tekmovalcem ter mentoricama. Foto utrinki.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki