Viski in kulinarika

Kako gresta z roko v roki viski in kulinarika?

Študenti 2. letnika v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, so pripravili praktično vajo na temo Viski in kulinarika.

Vodja kuhinje Jan Perkovič in vodja strežbe Miha Železnik sta pod mentorstvom Neli Selan in Boštjana Humskega pripravila meni in spremljavo z viskiji ter dokazala, da je to več kot odlična kombinacija.

Seveda brez klasike ne gre zato smo za aperitiv postregli Old-Fashioned koktajl, ki smo ga modificirali z lastnim čebulnim sirupom. Ob govejem tatarju z rumenjakom zorjenim v suhih gobah in zeliščnih drobtinah, limonino majonezo in čipsom topinamburja smo postregli čokoladno košarico s flambiranimi hruškami in kaviarjem irskega viskija Tullamore Dew. Raviole iz rdeče pese polnjene s porovim pestom in maskarponejem, ocvrtim kislim zeljem, kremo pečene buče ter espume mladega kozjega sira je spremljal Buffalo Trace Bourbon, Fornazaričev Rubino v flambirani karafi z viskijem Ardbeg je lepo dopolnil srnin hrbet s pastinjakovim pirejem, redukcijo temnega fonda ter Makers viskija, čips zelene, jabolko in olje smrekovih iglic. Ob sladici mousse iz domačega jogurta s kostanjevim medom, sladoledom flambiranega kostanja na orehovem crumblu s kakavom in želeju brusnice smo postregli Milk Punch.

Za vse nas je bila to ena nova in prijetna izkušnja katero bomo še zagotovo ponovili. 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki