Pustni krofi BIC Ljubljana 2024

Pust mastnih ust: najbolj okusni recepti za krofe, miške in domače indijančke

RECEPT ZA ZMAGOVALNI KLASIČNI KROF 2024

Pustne dni je zaznamovala peka krofov, tudi pri nas, na BIC Ljubljana smo zavihali rokave in ponudili naša zmagovalna krofa na tekmovanju za Naj krof Slovenije 2024 - klasični in inovativni krof z marmelado pečenih sliv, pivovo meringo in suhim jedilnim cvetjem iz perunik in vrtnic. Recept in postopek priprave za naj klasični krof Slovenije 2024 sta v oddaji Dobro jutro na TV Slovenija 13. 2. predstavili avtorici zmagovalnih krofov, Lea Sterle in Stela Špoljar.

Oglej si Oddajo Dobro jutro in preveri prostopek priprave naj krofa 2024

MIŠKE IZ TREH SESTAVIN

Neli Selan, predavateljica v višješolskem programu gostinstvo in turizem in Lea Sterle, naša slaščičarka, sta za vse, ki imate radi miške, a si želite postopek in količino kalorij, te pregešeno dobre sladice, zmanjšati, pripravili prav poseben recept za Odprto Kuhinjo, prilogo časopisa Delo.

PREVERITE RECEPT ZA MIŠKE IZ TREH SESTAVIN

DOMAČI INDIJANČKI

Neli in Lea vesta, da se marsikdo v tem pustnem času, ko iz naših domov dišjo krofi, sprašuje, kam z odvečnimi beljaki, ki ostanejo pri peki? Pripavili sta recept za indijančke, v kupčke nabrizgan beljakov sneg, utrjen z veliko količino stopljenega sladkorja, nazadnje pa je vse skupaj pomočeno še v čokolado.

PREVERI RECEPT ZA DOMAČE INDIJANČKE

Foto: Odprta Kuhinja

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki