24. 12. 2019 smo na Živilski šoli obeležili dan samostojnosti in enotnosti. Z dijaki smo pripravili pester program ter si zaželeli lepe praznike in vse dobro v novem leto.
Srečno 2020.
Zadnje novice
05. 03. 2021
Na razpisu za Erasmus akreditacijo za področje poklicnega in strokovnega izobraževanja za obdobje 2021-2027 smo bili uspešni
05. 03. 2021
Sodelovanje s partnersko šolo v Vietnamu
03. 03. 2021
Izidor Kržišnik, chef restavracije Landerik, naš gost na praktičnih vajah kuharstva
03. 03. 2021
Naši študenti pripravljajo kulinarični paket za dan žensk
03. 03. 2021
Sol v prehrani
02. 03. 2021
Brezplačni jezikovni tečaji za stare 45 let ali več
02. 03. 2021
Slovenska mreža zdravih šol v šolskem letu 2019/2020
01. 03. 2021
Zanimivosti iz sveta žganih pijač (Domači rum)
01. 03. 2021
Uvrstitev našega udeleženca na tekmovanje Mali šef Slovenije
24. 02. 2021
Četrtkovi zoom pogovori v živo za bodoče študente
24. 02. 2021
Potepanja s šolsko turistično agencijo Kult316: Egipt
23. 02. 2021
Novo! Virtualni sprehodi na BIC Ljubljana
23. 02. 2021
Študenti 2. letnika gostinstva in turizma na praksi na terenu
13. 02. 2021
Izkušnja študentke živilstva in prehrane na praktičnem izobraževanju pri delodajalcu
09. 02. 2021
Predstavili smo se v oddaji Ljudje in zemlja na TVSLO
08. 02. 2021
Študenti 2. letnika živilstva in prehrane so senzorično kakovost živil določali na daljavo
08. 02. 2021
Zasedli smo 3. mesto na tekmovanju za Naj krof Slovenije!
05. 02. 2021
Študentje 2. letnika gostinstva in turizma so izpeljali prvo projektno nalogo
20. 01. 2021
Top štipendija za top dijake
20. 01. 2021
Vabimo na online Informativne dni 2021
20. 01. 2021
Naši študenti za vas pripravljajo Valentinov kulinarični paket
20. 01. 2021
Vabimo na razstavo slovenskih penin v Slovenski etnografski muzej
19. 01. 2021
Potepanja s šolsko turistično agencijo KULT316: Tajska
19. 01. 2021
Nagrajena fotografija dijakinje na fotografskem natečaju PORTRET 2021
19. 01. 2021
Postali smo člani Mreže za družbeno odgovornost Slovenije
19. 01. 2021
Zmaga na tekmovanju za najbolj inovativno jed iz gomoljev topinamburja in plodov mirabolane
19. 01. 2021
Za dijake in študente smo pripravili Karierni dan
18. 01. 2021
Čokolado imamo radi vsi, mladi in stari.
18. 01. 2021
Vabimo na online Informativo 2021!
14. 01. 2021
Nova ponudba kosil za osebni prevzem ali dostavo v restavraciji KULT316
14. 01. 2021
Vabimo na spletno konferenco Priložnosti in izzivi ob okrevanju v kmetijstvu, živilstvu, gostinstvu in turizmu
13. 01. 2021
Vabimo na Karierni dan BIC Ljubljana
08. 01. 2021
Utrinek iz priprave na šolsko proslavo na Gimnaziji in veterinarski šoli
08. 01. 2021
EkoHiša BIC Ljubljana z novim predstavitvenim videom
08. 01. 2021
Prejeli smo pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec.
06. 01. 2021
Potepanja s šolsko turistično agencijo KULT316: Brazilija
04. 01. 2021
Uspešno smo zaključili akcijo skupnega kolesarjenja, teka in hoje "2020"
29. 12. 2020
Ob koncu leta nazdravimo s koktajlom LJUBLJANSKA VRTNICA
24. 12. 2020
Srečno, zdravo in radosti polno leto 2021!
24. 12. 2020
Praznični delovni čas KULT316, trgovine Kruh&Cukr in Šolske veterinarske ambulante BIC Ljubljana
23. 12. 2020
Senzorika vina v času koronavirusa
22. 12. 2020
Slow food
20. 12. 2020
Naša predavateljica sodnica na 33. mednarodnem tekmovanju AEHT
20. 12. 2020
Vabimo na brezplačno predavanje: pogovoriti se moramo o alkoholu: 23. 12. 2020
18. 12. 2020
Vse o moki: na prvem programu Radia Slovenije svetuje naša učiteljica in predavateljica
17. 12. 2020
Vsak četrtek: pogovor v živo za bodoče dijake
16. 12. 2020
Obisk g. Briana Streeta z Veleposlaništva ZDA
16. 12. 2020
Diverzifikacija dejavnosti pri čebelarstvu Gramc: oglejte si tehnike točenja medu in različne priložnosti uporabe medu
16. 12. 2020
Mladi iznajditelji uspešni na Young Climathon Slovenija 2020
14. 12. 2020
Prestižno križarjenje po Karibih s Kubo - unikatno in ekskluzivno za naše študente
10. 12. 2020
Nova diploma našega študenta: staranje cocktaila Argus
10. 12. 2020
Novosti na področju štipendiranja
10. 12. 2020
Podaljšali smo uporabo znaka Šolski ekovrt
09. 12. 2020
Prejeli smo državno nagrado za izjemne dosežke na področju šolstva
07. 12. 2020
V KULT316 smo pripravili virtualno razstavo penin
03. 12. 2020
Znanje in okusi italijanskih dežel 200 let po rojstvu Pellegrina Artusija
03. 12. 2020
Previdno pri uživanju suhega sadja
02. 12. 2020
Ime meseca novembra na VALU 202 je postala Jasna Kržin Stepišnik
30. 11. 2020
Potepanja s Šolsko turistično agencijo KULT316: Japonska
27. 11. 2020
Evropski inovacijski kamp 2020
27. 11. 2020
AKCIJA 2020 KM: Pretekli, prehodili in prekolesarili smo že 1843 km!
27. 11. 2020
Razpisna dokumentacija za javno naročilo pisarniškega materiala in tonerjev
26. 11. 2020
Na BIC Ljubljana smo prejeli pristopni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec
25. 11. 2020
Vabimo na predstavitev programa Erasmus+ za študente BIC Ljubljana
23. 11. 2020
Zgodbe naših prostovoljk in prostovoljcev: Matej Čebin
23. 11. 2020
Direktorica BIC Ljubljana je prejela naziv IME TEDNA na VALU 202
23. 11. 2020
Napišite tudi vi pismo ali voščilnico z lepimi željami za stanovalce doma starejših
23. 11. 2020
Naša predavateljica o dnevu slovenske hrane na Radiu Ognjišče
19. 11. 2020
Video intervju z Luko Strajnom, zmagovalcem SloveniaSkills 2020
19. 11. 2020
Pogovorne ure za dijake in starše v času šole na daljavo
13. 11. 2020
Na BIC Ljubljana smo prejeli nagrado za najboljšo šolo v Evropi na področju poklicnega in strokovnega izobraževanja
13. 11. 2020
Naša EkoHiša BIC Ljubljana je prejela nacionalno nagrado za Naj leseno gradnjo 2020!
11. 11. 2020
Prihaja čas martinovanja in veselega decembra: kako pravilno postrežemo vino?
11. 11. 2020
Obiskala sta nas državni sekretar in direktor direktorata za investicije na MIZŠ
10. 11. 2020
Karierne poti naših diplomantk in diplomantov: Lea Sterle
09. 11. 2020
Topel obrok za dijake BIC Ljubljana
09. 11. 2020
Dijaki so pouk na daljavo spremljali tudi v oddaji Dobro jutro, kjer je naš učitelj pripravljal dobrote iz čokolade
09. 11. 2020
Rdeči in rumeni kulinarični vodnik
06. 11. 2020
Evropski dan jezikov na Živilski šoli
06. 11. 2020
Zaživel je nov telefon za psihološko podporo ob epidemiji COVID-19
05. 11. 2020
Anže Bilban, študent, ki je zamagal na tekmovanju Sloskills in se pripravlja na tekmovanje Euroskills
04. 11. 2020
Novo! Ponujamo dostavo in prevzem hrane iz šolske kuhinje, trgovine Kruh&Cukr in Restavracije KULT316
03. 11. 2020
Rumi in cigare so nepremagljiv par
02. 11. 2020
Kako prepoznamo kužni kašelj pri psih?
30. 10. 2020
Potepanja s Šolsko turistično agencijo KULT316: Mavricij
29. 10. 2020
Glasujte za nas! Evropska komisija je BIC Ljubljana nominirala za Nagrado za odličnost v poklicnem izobraževanju in usposabljanju.
28. 10. 2020
Karierne poti naših diplomantk in diplomantov: Mateja Škofic
28. 10. 2020
Priključite se akciji 2020 km na BIC Ljubljana, kjer tečemo, hodimo in kolesarimo skupaj!
26. 10. 2020
Sodelovanje študentov višje strokovne šole BIC Ljubljana na otroških kulinaričnih delavnicah »Mami, oči, v soboto kuham jaz"
26. 10. 2020
Novo mednarodno partnerstvo v projektu VETWork
23. 10. 2020
Nekdanja dijakija Ela se javlja iz Norveške
21. 10. 2020
Food styling – stiliranje tradicionalne slovenske hrane na sodoben način za postavitev spletne strani kulinarična doživetja
16. 10. 2020
Strokovne delavce v višjem strokovnem izobraževanju vabimo na izpopolnjevanja v okviru projekta Ciljaj višje!
16. 10. 2020
Od 19. 10. dalje spremenjeni delovni časi šolske trgovine, šolske veterinarske ambulante, kavarne, restavracije in čajnice
14. 10. 2020
Bodoči naravovarstveni tehniki so dobili novo, leseno in skoraj nič-energijsko šolsko stavbo EkoHišo BIC Ljubljana
12. 10. 2020
Čestitamo dijakinji Emi Kolmanko za uspehe v judu!
02. 10. 2020
Na svetovni dan turizma so se študenti gostinstva in turizma odpravili na Primorsko
28. 09. 2020
Bodoči naravovarstveni tehniki so raziskovali biotsko pestrost ekosistemov
25. 09. 2020
Kakšni so negativni učinki uživanja energijskih pijač?
23. 09. 2020
Obiskala nas je Katja Escobar, soustanoviteljica in solastnica Pražarne Escobar
22. 09. 2020
Sejšeli – rajsko doživetje narave, kulture in izkušenj za študente
21. 09. 2020
V Restavraciji KULT316 smo pripravili Interaktivno večerjo z vini Gravner
18. 09. 2020
Karierne poti naših diplomantk in diplomantov: Lucija Bonisegna
18. 09. 2020
Dijakinje in dijaki BIC Ljubljana v programu tehniške gimnazije so skupaj prejeli kar 7 Krkinih nagrad in 6 Krkinih priznanj!
17. 09. 2020
Prvi progam radia Slovenija je obiskal našo EkoHišo BIC Ljubljana
16. 09. 2020
Naša dijakinja je postala državna prvakinja v judu v kategoriji mlajših kadetinj
15. 09. 2020
eAsistent: varnostno potrjevanje podatkov
15. 09. 2020
Sodelovanje študentov s časopisom NeDelo – priloga Odprta kuhinja
11. 09. 2020
Super hrana in super živila?
10. 09. 2020
Otvoritev EkoHiše BIC Ljubljana
10. 09. 2020
Študentska praksa: road trip po Sloveniji z vavčerji
08. 09. 2020
Kaj se skriva v vonju vina?
05. 09. 2020
Slovenska turistična organizacija išče nove informatorje slovenskega turizma
03. 09. 2020
Praktično izobraževanje bodočih veterinarskih tehnikov na Cipru
03. 09. 2020
Nove e-identitete in e-poštni naslovi
31. 08. 2020
Kako nastaja pivo v šolski mikropivovarni BIC Ljubljana?
31. 08. 2020
Na naši višji strokovni šoli raziskujemo okuse
27. 08. 2020
Alternativni nasveti za prehrano
27. 08. 2020
Zaključna konferenca pilotnega preizkušanja modela individualizacije MIND +
21. 08. 2020
Naš diplomant Mojmir Marko Šiftar med prejemniki nagrade Michelin - Bib Gourmand
21. 08. 2020
Prijava in vpis na višjo strokovno šolo v 2. prijavnem roku
20. 08. 2020
Intervju s študentom Jako Martinčičem, ki opravlja prakso v restavraciji Grič pri chefu Luki Koširju
19. 08. 2020
Naša nova EkoHiša BIC Ljubljana je nagrajena z nagrado Big SEE - where life is creativity.
19. 08. 2020
"Naše glavno poslanstvo je izobraževanje in vanj želimo vključiti tudi zavedanje o družbeni odgovornosti"
19. 08. 2020
Karierni centri UN LJ vabijo dijake na Poletno šolo
18. 08. 2020
Na 12. tekmovanju Ecotrophelia naš študent živilstva in prehrane dosegel odlično 3. mesto
17. 08. 2020
Karierne poti naših diplomantk in diplomantov: Mojca Trček
17. 08. 2020
Tudi med počitnicami smo skrbeli za šolske vinograde
14. 08. 2020
Časopis Slovenske novice na obisku v Šolski veterinarski ambulanti BIC Ljubljana
17. 07. 2020
Delovni časi trgovine, restavracije, kavarne, čajnice in šolske veterinarske ambulante med počitnicami
17. 07. 2020
Karierne poti diplomantk in diplomantov BIC Ljubljana: Monika Podlesnik
16. 07. 2020
Zbiramo prijave na jesenske brezplačne tečaje
09. 07. 2020
BIC Ljubljana se je z blagovno znamko kulinaricna-dozivetja.eu uvrstil na prvo mesto v kategoriji izobraževanih organizacij za nagrado Netko 2020
09. 07. 2020
Namig za poletje: bučkina juha s tatarsko ajdovo kašo
08. 07. 2020
Karierne poti naših diplomantk in diplomantov: Špela Palčar
07. 07. 2020
Svečana podelitev spričeval poklicne mature 2020 na Živilski šoli
03. 07. 2020
Karierne poti naših diplomantk in diplomantov: Emin Tiganj
03. 07. 2020
Naša dijaka sta odpotovala na prakso k priznanemu francoskemu slaščičarju
01. 07. 2020
BIC Ljubljana je finalist tekmovanja Netko 2020
24. 06. 2020
Zaključili smo šolsko leto
23. 06. 2020
Oddajmo glas za naše spletno mesto kulinaricna-dozivetja.eu na tekmovanju WEBSI
23. 06. 2020
Vabimo k vpisu v programe Živilske šole na BIC Ljubljana
21. 06. 2020
Poskrbimo za primerno zaščito pred soncem
19. 06. 2020
Na BIC Ljubljana smo v postopku pridobivanja certifikata Družbeno odgovoren delodajalec
19. 06. 2020
Kako varno hrano jemo v Sloveniji? Naši sodelavci odgovarjajo za spletni portal 24ur.com
18. 06. 2020
Študenti gostinstva in turizma v radijski oddaji Gymnasium
18. 06. 2020
Karierne poti naših diplomantk in diplomantov: Katja Kralj
16. 06. 2020
Petim restavracijam ena Michelinova zvezdica, Hiši Franko pa kar dve
16. 06. 2020
Popotniške zgodbe študentov turizma na BIC Ljubljana
12. 06. 2020
Karierne poti naših diplomantk in diplomantov: Gašper Zevnik
18. maja se v šolske klopi vračajo nekateri študenti
13. 05. 2020
18. maja se v šolske klopi vračajo nekateri dijaki in študenti
13. 05. 2020
Slavnostna podelitev nagrad programa Moje podjetje 2020
06. 05. 2020
Virtualno kulinarično popotovanje Šolske turistične agencije: ruska kuhinja
06. 05. 2020
Trgovina KRUHarije in CUKRnije, kuhinja BIC Ljubljana, Restavracija in Kavarna KULT316, Čajnica Primula ter Šolska veterinarska ambulanta BIC Ljubljana ponovno odpirajo vrata!
05. 05. 2020
Izplačilo enkratnega solidarnostnega dodatka za študente
03. 05. 2020
Izjava Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ob prvem interventnem zakonu in spremembe ter dopolnitve pri drugem interventnem zakonu
28. 04. 2020
Vaje študentov živilstva in prehrane s področja genetike