Napotki za varno hrambo hrane. BIC Ljubljana, oddaja Pod pokrovko

Kaj storiti z obilico hrane, ki nam ostane med prazniki? Z vami delimo napotke za varno hrambo hrane.

December je tudi mesec službenih in poslovnih pogostitev, slavnostnih kosil in večerij, čas, ko se kuhi in peki doma posvečamo še pogosteje. Nekako značilno je, da se mize za božične in novoletne praznike šibijo pod obilico različnih dobrot. Teh pa po kosilu ali večerji tudi veliko ostane, saj se takrat vsi najemo še bolj kot do sitega.

V oddaji Pod pokrovko, ki je bila na sporedu 7. 12. 2022 so ustvarjalci zato reciklirali ostanke. Za nekaj predlogov, kaj narediti s preostalo pečenko, ocvrtim piščancem, kruhom, francosko solato, potico je novinarka Andreja Gradišar poklicala v dve z Michelinovo zvezdico ovenčani restavraciji, napotke za varno hrambo hrane pa je svetovala naša predavateljica na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v programu živilstvo in prehrana, Katarina Smole. 

Poslušajte oddajo