Chef Luka Košir s svojo ekipo na praktičnih vajah študentov gostinstva in turizma

V četrtek, 16. 2. 2023 je študente Višje strokovne šole v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana na praktični vaji Kuharstvo in strežba z organizacijo dela 2 obiskal Chef Luka Košir s svojim timom (Anže Bilban in Luka Strajn) iz Michelinove restavracije Grič Šentjošt nad Horjulom.

Luka se nam je predstavil s svojo tradicionalno moderno kuhinjo, ki temelji na prekajevanju, zorenju, sušenju, fermentacijah in vložninah. Skupaj s študenti so pripravili naslednje jedi: pozdrav s kuhinje: maslo z miso pasto iz bučnih semen, penina NO. 1; hladno predjed: skuša, cvetača, limona, Fino belo Ferjančič; topla predjed: hobotnica, buča; Efekt rose Doppler; glavna jed: topinambur, piščanec, koleraba, Eminent modra frankinja Hiša vin Emino, ter sladica: choux žemljice s Craquelin diskom, koktajl Margarita po naše.

V veliko veselje pa nam je bilo srečanje z Anžetom Bilbanom in Luko Strajnom, našima diplomantoma, ki svoje pridobljeno znanje na BIC Ljubljana uporabljata in nadgrajujeta v Michelinovi restavraciji. Danes pa sta ga uspešno predajala tudi sedanjim študentom BIC Ljubljana.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki