Envirasmus

Trajnostni življenjski slog med mobilnostjo: zaživela je spletna stran projekta Envirasmus

Ko pošiljamo in sprejemamo številne dijake, študente in odrasle udeležence v druge države, moramo ravnati odgovorno. S projektom #envirasmus na BIC Ljubljana spodbujamo trajnostni življenjski slog med mobilnostjo in tudi po njej.

Veseli smo, da je v decembru 2023 zaživela tudi stran projekta ENVIRASMUSenvirasmus.eu

Za vse, ki se udeležujejo mednarodnih izmenjav in za vse turiste ter druge popoptnike, spletna stran nudi informacije o možnostih trajnostnega načina življenja v različnih državah. Raziščite nasvete o recikliranju, zelenem transportu, preverite, ali v državi gostiteljici lahko pijete vodo iz pipe, ter spoznajte mnoga druga zanimiva dejstva o Italiji, Španiji, Švedski, Sloveniji in Franciji... kot na primer, da se v Italiji pije kapučino samo za zajtrk, da ima Španija odlično infrastrukturo javnega prevoza, ki omogoča enostavno premikanje naokoli in je okolju prijazno, kaj pomeni na Švedskem "pravica do javnega dostopa - švedska svoboda gibanja". Preverite na povezavi do spletne strani: envirasmus.eu

Raziščite še več dejstev in nasvetov o trajnostnem življenjskem slogu, tudi o Evropskem zelenem dogovoru, podrobnostih Pariškega sporazuma in še mnogo več. Ne zamudite priložnosti za raziskovanje in prispevanje k trajnostnemu načinu življenja!

Prelistaj e-novičnik Envirasmus november 2023

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki