Otroške kuharske delavnice

Otroške kulinarične delavnice

Otroške kulinarične delavnice

Mami, oči v soboto kuham jaz"

Namen otroških kulinaričnih delavnic je, da se otroci seznanijo z različnimi živili in načini kako ta živila uporabiti. Spoznajo se z osnovnimi kuharskimi postopki, pripomočki ter pridobijo osnovne spretnosti za pripravo enostavnih jedi. Vse jedi, ki jih otroci pripravijo, tudi postrežejo na lično pogrnjene mize, saj se naučijo tudi priprave pogrinjka z vsemi dodatnimi elementi. Del otroških kulinaričnih delavnic je tudi namenjen kulturnem uživanju hrane in pijač oz. »bontonu za mizo«.

Pri vodenju delavnic sodelujejo študenti BIC Ljubljana, Višje strokovne šole, program gostinstvo in turizem, skupaj s usposobljenimi mentorji – učitelji/predavatelji na BIC Ljubljana. Za varnost otrok  ustrezno poskrbimo, prav tako za individualni pristop in razvijanje kreativnosti pri otrocih.

Cena posamezne delavnice je 40 EUR za enega otroka. V ceni je vključena tudi pogostitev enega starša. Doplačilo za dodatno osebo na pogostitvi znaša 10 EUR. Na pogostitvi sta lahko največ dve osebi na enega otroka. Za dodatno osebo na pogostitvi šteje vsaka oseba, ki pride na pogostitev, otrok ali odrasla oseba.

Kje?

BIC Ljubljana, Center kulinarike in turizma KULT 316, Prušnikova 74, Ljubljana - Šentvid.

Kdaj?

5. 10. 2019, 9. 11. 2019, 7. 12. 2019, 11.1. 2020, 7. 3. 2020, 28. 3. 2020, 9. 5. 2020

Delavnice potekajo 10. do 14.30. Ob 13.00 so starši udeleženih otrok vabljeni na pogostitev, ki jo pripravijo in postrežejo otroci.

Kaj prinesem s seboj?

Čisto in udobno obutev.

Velikost skupine

Do 11 otrok. 

Ajda

5. oktober 2019

Ali veš, kako zelo pomembna je ajda za kranjsko čebelo in slovenske čebelarje? Ajda namreč cveti v obdobju, ko v naravni ni obilnih virov medičine in cvetnega prahu.

Jedi sv. Martina iz Toursa

9. november 2019

Legenda pravi, da je sv. Martin v svoji skromnosti zavrnil škofovsko mesto in se vernikom skril med jato gosi, vendar pa so ga te s svojim »gaganjem« izdale.

Najljubše jedi sv. Miklavža, Božička in Dedka Mraza

7. december 2019

Z vso brzino dobri možje hitijo, v rokah pa lepo darilce držijo, ki prav nate naslovljeno je. Pošilja ti ga nekdo, ki misli na te, ter z vsem srcem želi, da ti v lepem spominu ostanejo nepozabni letošnji prazniki.

PRESNE JEDI

11. januar 2020

Ali veš kaj pomeni presno?  Presne jedi so jedi, pri katerih živila niso termično obdelala. Je hrana, ki jo lahko odtrgaš z rastlin in je slastna kar tako, brez kakršnekoli priprave.  In od nje se do sitega naješ.

Cena: 40 EUR

Korenje, sladki, mali, veliki, rumeni, vijolični in oranžni

7. marec 2020

Korenje imamo vsi radi, saj bogato je z antioksidanti in vitaminom A. Koristno je za dober vid, za zdravo srce, ožilje in črevesje. Poznaš tudi vijolično in rumeno korenje?

Cena: 40 EUR

Po poti Martina Krpana

28. marec 2020

Poznaš pripovedko Martina Krpana, ki je doma iz Vrha pri Sveti Trojici? Kdo je bil Martin, kaj je jedel in kaj počel, boš izvedel na kulinarični delavnici.

Cena: 40 EUR

Street food

9. maj 2020

Na naši zadnji delavnici v letošnjem šolskem letu bomo pripravljali ulično hrano. Si že kdaj slišal/a zanjo? Največji dogodek »street fooda« se odvija vsak petek na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

Cena: 40 EUR

Prijava na

Delavnica

#bicljubljana

    Ostanite v stiku,
    prijavite se na našo listo

    BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

    Pravno obvestilo Piškotki