Medeni meni z medenimi vini

Ste za medeni meni z medenimi vini?

Na dan ko se je čebelarstvo v Sloveniji vpisalo na reprezentativni Unescov seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva smo s študenti 2. letnika v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli v sodelovanju s Čebelarstvom Jere pripravili praktično vajo z medeno tematiko.

Vodja kuhinje Matej Sabljak in vodja strežbe Saša Skornšek sta pod mentorstvom Neli Selan in Boštjana Humskega sestavila medeni meni h kateremu je g. Gregor Jere izbral svoja medena vina. Ob vrhunskem meniju smo lahko uživali ob Koktajlu Kranjska Sivka (nagrajen koktajl študentke Lane Kokl in Jošta Bertalaniča), suhem penečem medenem vinu pridelanem po klasičnem postopku, suhih medenih vinih (12 g in 16 g ostanka sladkorja) ter sladkem kostanjevem medenem vinu.

Vsi smo se strinjali, da so medena vina več kot odlična spremljava tudi zahtevnejšim jedem in verjamemo, da lahko s takšnimi dogodki počastimo ves trud in strast Slovenskih čebelarjev.