Moniq nakit

Karierne poti diplomantk in diplomantov BIC Ljubljana: Monika Podlesnik

MONIKA PODLESNIK, DIPLOMANTKA GOSTINSTVA IN TURIZMA

Diplomanti BIC Ljubljana po zaključku študija postanejo inženirji živilstva in prehrane ali pa organizatorji poslovanja v gostinstvu in turizmu. Zaposlijo se v živilsko-prehranskih in gostinskih podjetjih, v trgovskih centrih, v farmacevtski industriji, v gostinskih in turističnih podjetjih, v restavracijah, hotelih in turističnih agencijah. Naše diplomante smo povprašali o njihovih kariernih poteh.

Tokrat predstavljamo karierno pot in intervju z Moniko Podlesnik, diplomantko v programu gostinstvo in turizem na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli, samostojno podjetnico, zaposleno v svojem podjetju Moniq, ki se ukvarja z izdelavo lesenih modnih dodatkov.

KJE STE TRENUTNO ZAPOSLENI?

Sem samostojna podjetnica, zaposlena podjetju v Moniq - izdelava lesenih modnih dodatkov, Monika Podlesnik s.p. Ukvarjam se z iskanjem idej, kreiranjem in skiciranjem, samo-izdelavo izdelkov, pakiranjem, pošiljanjem, oglaševanjem na družbenih omrežjih (FB, Instagram, Pinterest, Youtube), izdelavo video posnetkov za družbena omrežja, promocijo, izdelovanjem letakov, oblikovanjem logotipa, prodajo preko spleta in prav tako tudi promocijo na sejmih. Sama imam tudi stik s strankami, sprejemanjem naročil ipd.

KAKŠNA JE TEMA VAŠEGA DIPLOMSKEGA DELA?

Muzej parketarstva - teoretični model in zasnova.

KATERA POSEBNA ZNANJA STE PO VAŠEM MNENJU PRIDOBILI NA BIC LJUBLJANA IN KAKO SO VAM POMAGALA PRI DELU NA TRENUTNEM DELOVNEM MESTU?

V času študija sem se usmerila v model turizma. Pridobila sem si različna znanja, izpostavljam predvsem znanja o pomenu kulturne dediščine in na splošno vseh krasot, ki jih premore svet. Mogoče tudi drugačen stik s stranko, nekaj znanj tudi o podjetništvu ... Ker sem se odločila za delo, ki zahteva samostojnost in različna znanja, mi je pri tem kar nekaj znanj in veščin, ki sem jih pridobila v času študija, prišlo kar prav. S področja turizma pa bi izpostavila kot posebna znanja, ki sem jih pridobila in so mi v pomoč pri opravljanju poklica, poznavanje rokodelskih spretnosti in znanja o izdelavi izdelkov iz naravnih materialov, tako po Sloveniji kot po svetu.

KAJ VAM JE BILO NAJBOLJ VŠEČ MED ŠTUDIJEM NA BIC LJUBLJANA?

Vsekakor me je navdušilo nekaj profesorjev s svojim pogledom na svet in znanjem, predvsem praktičnim. Vedno pa so mi bili zanimivi tudi vsi izleti in ekskurzije.

ZAKAJ BI BODOČIM ŠTUDENTOM SVETOVALI, DA SE VPIŠEJO NA VIŠJEŠOLSKI PROGAM NA BIC LJUBLJANA?

Svetovala bi jim, da se vpišejo v višješolski program na BIC Ljubljana predvsem zato, ker bodo videli drugačen pogled na to stroko, seveda pa tudi zaradi vseh izletov, praktičnih vaj (tako v strežbi kot v kuhinji). Velik vpliv imajo tudi izkušeni in korektni profesorji. Če v tej stroki uživate, vam bodo na šoli nudili lepo odskočno desko za naprej.

PREBERITE ŠE DRUGE KARIERNE POTI NAŠIH DIPLOMANTK IN DIPLOMANTOV

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki