Študenti BIC Ljubljana ponovno dokazali, da sodijo v sam evropski vrh

V času med 11. in 16. 11. 2019 je v Splitu potekalo 32. tekmovanje AEHT, kjer je sodelovalo 30 evropskih držav in 450 študentov. BIC Ljubljana so zastopali naslednji študenti: Polona Vesel - Barista, Marko Bizjak - Restaurant Service, Gal Mavretič -  Cocktail (pod mentorstvom Boštjana Humskega), Tjaša Rakef - Pastry, Janko Dulc - Culinary Art, Jure Cesar - Decahtlon, (pod mentorstvom Neli Selan), Sara Pirc - Tourist Destination, Neža Murn - Front Office, (pod mentorstvom Vesne Loborec).

Vsi študenti so pokazali veliko znanja in strokovnosti, ter tako s ponosom zastopali BIC Ljubljana. Še posebej pa smo ponosni na Polono Vesel, ki je v hudi konkurenci v tekmovanju Barista osvojila 2. mesto in SREBRNO MEDALJO ter Marka Bizjaka, ki je v tekmovanju Restaurant Service med 19 ekipami in 38 tekmovalci prejel odlično 3. mesto in BRONASTO MEDALJO. 

Posebnost teh tekmovanj temelji na stroki, druženju in medsebojnem sodelovanju. Vsa tekmovanja potekajo namreč v dvojicah, ki so sestavljene iz študentov iz različnih šol in različnih držav. Ekipe se določijo z žrebom, ki poteka predvidoma prvi dan tekmovanja. Od tistega trenutka dalje sta tekmovalca tim in morata pričeti s sodelovanjem. Tekmovalni del poteka dva oziroma tri dni, odvisno od posameznega tekmovanja. Tekmovalca morata skozi celotno tekmovanje delovati kot ekipa in morata vse naloge opraviti skupaj. 

AEHT je nevladna organizacija s svetovalnim statusom pri Svetu Evrope, ustanovljena leta 1988. Je združenje evropskih šol s področja turizma in hotelirstva, ki skrbi (predvsem na različnih dogodkih, ki jih vsakoletno organizirajo) za izmenjavo informacij, dobrih praks, študentov in predavateljev. Bic Ljubljana je postala članica Evropskega združenja hotelskih in turističnih šol Association Européenne des Ecoles d'Hôtellerie et de Tourisme - AEHT (European Association of Hotel and Tourism Schools) januarja 2012. V AEHT je vključeno preko 400 šol iz 40 evropskih držav. 

Čestitamo!

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki