Naj inovativni krof Slovenije 2023 - BIC Ljubljana

Naj inovativni krof 2023 smo pripravili na BIC Ljubljana!

Na BIC Ljubljana smo na izboru za Naj krof Slovenije v kategoriji Inovativni krof zasedli odlično 1. mesto!

KROF S SIVKINIM POLNILOM Z MEDOM IN SMETANO

V oddaji 24ur na POP TV si lahko ogledate TV prispevek o našem inovativnem krofu!

Naš zmagovalni, inovativni krof Slovenije 2023 bomo pripravljali vsako sredo. Možen prevzem krofa bo po 12. uri, po predhodnem naročilu na 01/2807 607 v naši trgovini KRUHarije in CUKRnije na Ižanski cesti 10 v Ljubljani.

Z okušanjem medenega krofa z BIC Ljubljana boste poleteli nazaj v mladost, ko vam je babica ob hudih zimah ponudila žlico domačega medu. Z okušanjem boste podoživeli avtentično Slovenijo, saj se v ampuli, ki jo stisnete v krof, skriva sladko presenečenje – domača slovenska medica.

Preden zagrizete v slasten krof pa prisluhnite zgodbi o njegovem nastanku …

Čebelica Sivka je nekega dne letela čez pšenična polja do babice Metke. Ko je vstopila v topel domek, je tako dišalo po medu, saj je babica kuhala domačo medico. Skupaj sta se vsedli na verando in poklepetali ob toplem čaju z medom in cimetom. Čebelica na vrtu zagleda pokončno rastlino s prelepim rožnatim cvetom in jo radovedno vpraša:  »Babica, kaj imaš to?« »To je pa kurkuma, draga moja Sivka,« ji odgovori babica in ji takoj pripravi koreninico za v njen domek, kjer jo bo shranila v panju, za pokušino pa pomešala z medom v satovju.

Čestitamo našima slaščičarkama, avtoricama naj krofam Lei Sterle in Steli Špoljar ter Boštjanu Plešcu za dekoracijo čokoladne čebelice.

KATEGORIJA NAJBOLJŠI INOVATIVNI KROF

V kategoriji najboljši slovenski inovativni krof leta 2023 so priznanja dobili Dom starejših občanov Novo mesto (3. mesto), ki je izdelal krof z jabolčnim polnilom, Jasna Chalet Resort (2. mesto), kjer so zasnovali krof s polnilom holandske omake s slanino, in BIC (Biotehniški izobraževalni center) Ljubljana (1. mesto), ki je na tekmovanje poslal krof s sivkinim polnilom z medom in smetano.

Ocenjevanje krofov je pripravila Turistično-gostinska zbornica Slovenije, približno trideseterico poslanih je ocenjevala komisija v sestavi:Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev, Alenka Kodele, slaščičarka na BIC Ljubljana, priznana slaščičarka in avorica mnogih slaščičarskih knjig in Urška Strnad, vodja gostinstva na Trojanah, kultnemu kraju slovenskih krofov.

KATEGORIJA NAJBOLJŠI KLASIČNI KROF

V kategoriji klasični krof pa so si prva tri mesta razdelili Terme Banovci (3. mesto), idrijska slaščičarna Akušej Martina Prestor s. p. (2. mesto) in Dom starejših občanov Novo mesto (1. mesto).

Preberite prispevke o tekmovanju na MMC RTV SLO, v Odprti kuhinji, na portalu Siol.net

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki