Doživetja izrednih študentov turizma na BIC Ljubljana

Izredni študij na BIC Ljubljana, Višji strokovni šoli je poseben študij zaradi organizacije vseh pedagoških aktivnosti, predavanj in vaj v popoldanskem času, saj se za izredni študij odločajo predvsem študentje, ki so zaposleni. Največkrat v turizmu in gostinstvu, pa tudi drugih strokah. Marsikateri študent izbere študij turizma na BIC Ljubljana zaradi nadgradnje obstoječega znanja, osebnostne rasti in mreženja z drugimi študenti. Med študijem se spletejo posebne vezi, ki velikokrat ostanejo vse življenje in so ključnega pomena za uspešno delo na izbranem strokovnem področju. Študij turizma je naravnan zelo praktično, primere dobrih praks in njihovega vključevanja v turistično ponudbo spoznavamo v živo, na terenskih vajah. Tako smo v letošnjem študijskem letu doživeli pivovarsko turo v pivovarni Union (Union Experience), kjer nam je ljubljanski zmaj razkril skrivnosti iz zgodovinskega razvoja proizvodnje piva v Ljubljani v zbirki Pivovarniškega muzeja, razvoja pivovarne Union, od tehnološkega procesa do končnega produkta z degustacijo.

Ste vedeli, da imamo v središču Ljubljane, poleg štirih izvirov pitne vode tudi veliko čebelnjakov? Tudi čebele so pokazatelj čistega in zelenega okolja in na tej osnovi se razvija urbano čebelarstvo, ki je osnova za razvoj čebelarskega turizma, ki smo ga doživeli in na čebelji poti po središču Ljubljane.

V Slovenskem etnografskem muzeju smo bosi, obuti in sezuti spoznavali dediščino in funkcijo obuval v prostoru in času ter njihovi vlogi v našem vsakdanjem življenju. Vas zanima v kakšnih čevljih so se včasih poročale neveste? Kakšne čevlje so nosili učitelji in učiteljice? Kaj pomeni pregovor “po enem in istem kopitu”? Kaj pa če stopimo v prevelike čevlje? Razstava in njeno sporočilo nas nikakor nista pustili bosih, saj smo zakorakali nasproti novim doživetjem, ki jih omogoča študij turizma na BIC Ljubljana.

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki