Očarljivi poskusi z rastlinami

Knjiga Očarljivi poskusi z rastlinami, katere soavtorici sta tudi naši učiteljici, je prejela znak za kakovost ZLATA HRUŠKA

Knjiga Očarljivi poskusi z rastlinami, katere soavtorici sta tudi naši učiteljici na BIC Ljubljana, Živilski šoli, Petra Mole in Alenka Sedlar Špehar, je prejela znak za kakovost ZLATA HRUŠKA.

V knjigi Očarljivi poskusi z rastlinami je zbranih 25 najbolj priljubljenih poskusov, ki so jih v letih 2012–2019 na dnevih očarljivih rastlin izvajali osnovnošolci. Poskuse v knjigi hudomušno izvajata kakteja Katka in fikus Filip, vi pa jih lahko izvedete v šolski učilnici ali doma. V pomoč vam prilagamo tudi posnetke izvedbe poskusov, do katerih lahko dostopate s črtnimi kodami in spletnimi naslovi, ki so natisnjeni pri posameznih poskusih. Dan očarljivih rastlin (ang. Plant Fascination Day) po celem svetu obeležujemo 18. maja in z njim javnost ozaveščamo o pomenu znanosti o rastlinah in s tem o pomenu rastlin za življenje na našem planetu.

Več o knjigi

kakovostne mladinske knjige

Zlata hruška je znak kakovosti mladinskih knjig. Po mnenju uredniškega odbora se tiste knjige, ki po vsebini in izvedbi izstopajo, uvrstijo med odlične izdaje leta in pridobijo znak zlata hruška. 

 

#bicljubljana

Ostanite v stiku,
prijavite se na našo listo

BIC Ljubljana © 2019. Vse pravice pridržane.

Pravno obvestilo Piškotki